Meerjarenplan Huiselijk Geweld en Kindermishandeling ter inzage - ge..


Iedereen heeft recht op een Veilig Thuis. Met dit uitgangspunt heeft de gemeente Oldebroek samen met 14 regiogemeenten een Transformatieagenda Huiselijk Geweld en Kindermishandeling 2016-2019 opgesteld.

De agenda bevat zowel het beleid op hoofdlijnen als concrete actiepunten voor de komende jaren.

Doelen

Twee doelen staan de komende jaren centraal:

1. Iedereen is zich bewust van de schadelijke gevolgen van huiselijk geweld en kindermishandeling en voelt zich medeverantwoordelijk, waardoor tijdig wordt gesignaleerd en actie wordt ondernomen. Het resultaat is dat de duur van het geweld wordt verkort wat bijdraagt aan het duurzaam stoppen
van geweld;
2. Onder regie wordt huiselijk geweld en kindermishandeling zo snel mogelijk gestopt en wordt efficient en effectief samengewerkt met betrokkenen aan een duurzaam veilige thuissituatie.

Ter inzage

Vanaf 25 februari 2016 ligt de Transformatieagenda Huiselijk Geweld en Kindermishandeling 2016-2019 ter inzage in het gemeentehuis in Oldebroek. Of bekijk online de Transformatieagenda Huiselijk Geweld en Kindermishandeling 2016-2019 (pdf, 475kb). U kunt schriftelijk tot 24 maart 2016 uw
zienswijze kenbaar maken bij het college van burgemeester en wethouders. Ook bestaat de mogelijkheid de zienswijze mondeling naar voren te brengen. Daarvoor moet u dan vooraf een afspraak maken met Dorina Wering van de eenheid Beleid & Ontwikkeling, tel. 14 0525.