In gesprek over vluchtelingenopvang Hoeksche Waard (update 24-02)


In gesprek over vluchtelingenopvang Hoeksche Waard (update 24-02)

24-02-2016

Ook Strijen stemt unaniem in met uitgangspunten
Na de gemeenteraden van Cromstrijen, Korendijk en Oud-Beijerland stemde dinsdagavond 23 februari ook de gemeenteraad van Strijen in met de uitgangspunten voor mogelijke vluchtelingenopvang in de Hoeksche Waard. De gemeenteraad van Binnenmaas vergadert op 3 maart als laatste over de
uitgangspunten.

Aandachtspunten
Aan publiek ontbrak het niet tijdens de raadsvergadering, de publieke tribune was goed gevuld. De raadsleden pleitten voor een goede communicatie met de omgeving wanneer wordt besloten de noodopvang in Strijen te realiseren. Ook had men de voorkeur voor een lokale informatieavond en het
instellen van een klankbordgroep. Kleinschaligheid was ook in deze gemeenteraadsvergadering onderwerp van gesprek. Daarnaast werd geinformeerd naar de mogelijkheden om kleinere aantallen vluchtelingen op te nemen.

Unieke situatie
Burgemeester Aart Jan Moerkerke benadrukte tot slot de unieke situatie in de Hoeksche Waard waarin eerst wordt gesproken over de uitgangspunten van de aanpak, waarna de Hoeksche Waardse gemeenten in gesprek gaan met inwoners over de uitvoering. Dit doen zij in maart tijdens een inloopdag.

----------------------------------------------

Eerder verschenen de volgende nieuwsberichten over de vluchtelingenopvang:

- 17-02 In gesprek over vluchtelingenopvang Hoeksche Waard (tweede update)
- 16-02 In gesprek over vluchtelingenopvang Hoeksche Waard (eerste update inclusief een overzicht met veelgestelde vragen)
- 10-02 In gesprek over vluchtelingenopvang Hoeksche Waard