A76 blijft nog dicht na vrachtwagenongeval | Rijkswaterstaat

A76 blijft nog dicht na vrachtwagenongeval

Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 25 februari 2016- Laatste update: 25 februari 2016 12:21 uur

De A76 bij Simpelveld is in beide richtingen nog dicht na een vrachtwagenongeval op woensdagmiddag 24 februari. Op dit moment is de brandweer nog bezig met het leegpompen van de vrachtwagen die een brandbare stof vervoerde.

Tijdens deze werkzaamheden blijft de weg vanwege veiligheidsoverwegingen in beide richtingen dicht.

Zodra de vloeistof is overgeladen en de situatie veilig is, kan de rijbaan voor verkeer richting Duitsland worden opengesteld. Naar verwachting is dat in de loop van de middag.

Tevens kan dan begonnen worden met de berging van de vrachtwagen. De A76 richting Maastricht zal tijdens deze bergingswerkzaamheden dicht blijven. Aansluitend op de bergingswerkzaamheden moeten herstelwerkzaamheden worden uitgevoerd, zoals het saneren van de bodem en het repareren van de vangrail en het wegdek. De aard en omvang van deze herstelwerkzaamheden zijn nog niet bekend en kunnen pas worden vastgesteld zodra de vrachtwagen geborgen is.

Rijkswaterstaat adviseert weggebruikers in het zuiden van Limburg nog de gehele dag rekening te houden met ernstige verkeershinder op de A76 en de wegen daaromheen, mogelijk tot na de donderdagavondspits. Weggebruikers doen er goed aan de omleidingsroutes en de actuele verkeersinformatie te volgen.