Reacties van medewerkers bij Grontmij liegen er niet om!


Reacties van medewerkers bij Grontmij liegen er niet om!

Geplaatst op 26 februari 2016
[IMG]
Grontmij gaat er tot op heden vanuit dat cao en sociaal plan onlosmakelijk aan elkaar verbonden zijn. Bovendien versobert Grontmij het sociaal plan, terwijl de omstandigheden daar niet naar zijn. De werknemersorganisaties kijken daar anders tegenaan. Op 12 februari informeerde ik de leden
daarover en vroeg om reacties. Die reacties liegen er niet om!
"Het pad naar winstgevende groei, bestaat voornamelijk uit bezuinigingsmaatregelen. Hoe daadwerkelijk groei moet worden bereikt is de medewerkers volstrekt onduidelijk".
Employer of Choice: "Het aanbod van Grontmij is en blijft bedroevend qua niveau: ziet de werkgever de werknemers eigenlijk wel voor vol aan? In dat licht gezien kun je het doel dat Grontmij zich gesteld heeft om "een meest begeerde werkgever te zijn" niet serieus nemen!
High Performance cultuur, ontwikkelingsbudget: "Loze teksten en holle frasen zijn het, niet meer en niet minder".
Dit zijn slechts een aantal van de vele reacties die ons hebben bereikt. Het grootste deel van de reacties steunen ons in de gekozen opstelling. Het kunnen beschikken over een sociaal plan geeft enerzijds een veilig gevoel maar zet de deur naar buiten ook makkelijker verder open.

PROS-systematiek

Verder is er kritiek op de PROS-systematiek. Er zijn zorgen over de bedrijfscultuur. Er wordt gesproken van een koude reorganisatie en er wordt een verband gelegd met de 200 vacatures. Een sociaal plan is wellicht een waardevolle zaak, maar Grontmij heeft meer aan een strategisch HR-beleid.
Daartoe willen we Grontmij vooral stimuleren. En uiteraard: Iedereen wil bij een Employer of Choice werken en daaraan zijn/haar steentje bijdragen. Jouw betrokkenheid is daarbij van belang.

Maandag 29 februari

De reacties die wij ontvingen hebben er mede voor gezorgd dat we op deze schrikkeldag een poging zullen doen uit de impasse te komen. Dan zullen we de reacties delen met Grontmij en bovendien zullen we later hierover in gesprek treden met de OR. Er is namelijk meer nodig om een Employer of
Choice te worden.

Actie!

De enige actie die ik tot zover van je vraag is potentiele leden te betrekken bij de discussie die nu gevoerd wordt. Het liefst hoor ik rechtstreeks van de medewerkers wat zij verwachten van een goede werkgever. Natuurlijk wil je een cao die bij de tijd is en niet achter de feiten aan holt.
Jouw input is essentieel om te laten weten wat je wil. Talentmanagement, Duurzame Inzetbaarheid, Beloning en een praktische cao zijn thema's die op de agenda staan.

Neem deel aan de dialoog

Heb jij hierover ideeen? Stuur me een e-mail en ik neem contact met je op. Met een Grontmij-netwerk van leden praat je mee over het verbeteren van de cao 2017. Interesse? Laat het me weten.

Vragen?

Voor meer informatie over het bovenstaande kun je contact opnemen met John Kapteijn

Informatie

Sectoren: Dienstverlening
Geplaatst in: Actueel Nieuws