Kinderen en ouders bouwen wilgenhutten in Warande


Geplaatst: 3-3-2016

Wethouder John van den Heuvel heeft woensdag 2 maart 2016 een bezoek gebracht aan Warande waar kinderen en ouders druk bezig waren met het bouwen van wilgenhutten. De wethouder hielp zelf ook een handje mee, wat zeer gewaardeerd werd.

Wethouder Van den Heuvel helpt bewoners van Warande met het bouwen van wilgentenenhutten

Het wilgenhutten bouwen is op initiatief van bewoners van Warande opgestart. Ondanks de harde koude wind en de af en toe fikse regenbuien werd er enthousiast gebouwd.

Achtergrond

Op het speelveldje in het verlengde van de Tormentilstraat in Warande hebben kinderen en ouders wilgenhutten gebouwd. Deze hutten zijn gemaakt van wilgentenen. Door verse wilgentenen diep in de grond te steken en met elkaar te verbinden, gaan deze weer groeien (met voldoende water). Door de
uiteinden met elkaar te verbinden, ontstaat een soort hut. In het voorjaar lopen de wilgentakken uit, waardoor de hutten groen bekleed zijn.

Buiten spelen

Wethouder John van den Heuvel: "Kinderen spelen steeds minder buiten. Door dit soort initiatieven leren zij andere buurtkinderen kennen en hebben zij natuurlijke speeltoestellen om in te spelen. Hopelijk gaan kinderen hierdoor vaker buiten spelen en motiveert het de bewoners om samen meer van
dit soort initiatieven op te zetten. In het voorjaar zit er volop begroeiing op de hutten en dat zorgt tevens voor een leuk aanzien in de wijk."

Website en campagne

In `Mensen maken de buurt' gaat het om buurtinitiatieven waarbij de eigen verantwoordelijkheid van bewoners voor de woonomgeving centraal staan. Stapsgewijs wordt meer invulling gegeven aan een steeds grotere inzet en zeggenschap van de bewoners zelf, waarbij de gemeente steeds meer
faciliteert en participeert. Kijk voor meer informatie over lopende initiatieven in Lelystad op www.SamenLelystad.nl. Een aanvraag kan ingediend worden op www.lelystad.nl/maakdebuurt.