Stevige impuls voor sportaccommodaties


Geschreven op: 03 maart 2016

Vier sportaccommodaties in Breda krijgen een stevige impuls om een aantal knelpunten op te lossen. Het college doet in 2016 en 2017 een investering van ruim 2 miljoen euro voor de gemeentelijke sportcomplexen Blauwe Kei, De Heikant, De Roosberg en voor de Bredase Rugbyclub.

Wethouder Sport Paul de Beer: "De afgelopen maanden heb ik een groot aantal sportverenigingen bezocht die gebruik maken van gemeentelijke buitensportcomplexen en met hen gesproken over hun vereniging en hun accommodatie. Op deze manier heb ik een goed beeld gekregen van alle ontwikkelingen,
knelpunten en wensen van elke vereniging. Het totaaloverzicht hiervan deel ik met de gemeenteraad en ik stel voor de meest urgente capaciteitsknelpunten aan te pakken".

Knelpunten en oplossingen

Op sportcomplex de Blauwe Kei wordt een natuurgrasveld vervangen door een kunstgrasveld. Daarmee is het capaciteitsprobleem van de vereniging nog niet helemaal opgelost maar kunnen ze wel in 2016 nog beschikken over drie kunstgrasvelden.

Op sportcomplex De Heikant wordt in 2017 het hoofveld omgebouwd naar een kunstgrasveld, een bestaand natuurgrasveld word verlegd en er komt een extra natuurgrasvelden bij waarmee het capaciteitsprobleem van voetbalvereniging Beek Vooruit wordt opgelost. Beek Vooruit investeert zelf in
veldverlichting en dug-outs en heeft de bereidheid uitgesproken om de gemeentelijke kleed-wasaccommodatie over te nemen van de gemeente.

Op sportcomplex de Roosberg kampt voetbalvereniging Bavel al jaren met een tekort aan velden. Daarom wordt een natuurgrasveld vervangen door een kunstgrasveld. In overleg met de tennisvereniging maken drie kunstgrastennisbanen plaats voor een natuurgras voetbalveld. Als compensatie voor de
tennisclub worden drie graveltennisbanen omgebouwd naar all-weatherbanen. Beide verenigingen zijn bereid een bijdrage te leveren in de kosten.

De Bredase Rugby Club is de laatste jaren enorm in ledenaantal gegroeid en heeft ruimtetekort.

In Breda Noord-West is er een overcapaciteit aan voetbalvelden en het college wil deze inzetten om het urgente capaciteitsprobleem van de rugbyclub op te lossen. Het college heeft daarom een bedrag gereserveerd voor aanpassing en uitbreiding van een voetbalveld naar een rugbyveld. Voor de
zomer neemt het college hierover een besluit.

De commissie Maatschappij bespreekt de voorstellen op woensdag 16 maart en de gemeenteraad neemt op donderdag 31 maart hierover een besluit.

Plaats:
Breda
Bavel
Prinsenbeek
Publicatiedatum:
03 maart 2016