Open dag politiebureau Ridderkerk op zaterdag 5 maart


Open dag politiebureau Ridderkerk op zaterdag 5 maart

Laatste update:
03-03-2016 | 17:38

Ridderkerk - Zaterdag 5 maart houdt de politie een open dag in het gerenoveerde politiebureau aan de Kievitsweg 90 in Ridderkerk. Geinteresseerden zijn van harte welkom tussen 13.00 en 16.00 uur.

Er is die dag een hoop te zien in en om het bureau. Door middel van een toer door het gebouw maakt u kennis met het werk van de politie. U maakt een briefing mee zoals politieagenten die dagelijks krijgen, u krijgt uitleg over de alcoholcontrole en ziet de hondenman aan het werk. Ook aanwezig:
het Mobile Media Lab met hierin een aantal van onze twittercops. Zij vragen u actief mee te doen en met u nadenken en ideeen uitwisselen over de Politie op Social Media. Een landelijk preventieteam van het Centrum Fietsendiefstal komt langs en graveert op professionele wijze uw fiets. Harm
Alarm, de mascotte van de televisiecampagne preventie woninginbraken is aanwezig en u krijgt uitleg van de Dierenpolitie over haar werk. Voor kinderen is er een ballonnenboef en er zijn oude voertuigen te zien. Kortom: De kans om op een leuke manier een politiebureau aan de binnenkant te zien!

Bureau Ridderkerk is de hoofdlocatie van de politie van het Basisteam Oude Maas. Het bureau is grondig gerenoveerd en aangepast aan de eisen zoals de Nationale Politie die stelt. Vanuit dit bureau verzorgt het team de politiezorg in: Hoogvliet, Pernis, Rhoon, Poortugaal, Portland, Distripark,
Barendrecht, Carnisselande, Ridderkerk, Oostendam, Rijsoord, Bolnes en Slikkerveer. Bewoners uit al deze gebieden zijn van harte welkom op de open dag het bureau te komen bezichtigen.