Zonnecentrale levert Regio Noord-Veluwe 25 jaar duurzame energie

Gepubliceerd: 03 maart 2016

Zonnecentrale levert Regio Noord-Veluwe 25 jaar duurzame energie

Regio Noord-Veluwe wekt voortaan 20 procent van haar totale elektriciteitsverbruik zelf op. De investering van de zonnecentrale op het kantoordak levert de komende 25 jaar duurzame energie. "Je eigen duurzame energie opwekken heeft de toekomst. Dat laat Regio Noord-Veluwe hier op een mooie manier zien", vertelt Henk Lambooij, lid van het dagelijks bestuur, tijdens de officiele opening op woensdag 2 maart 2016.

De zonnecentrale bestaat uit 128 zonnepanelen, twee omvormers en een informatiepaneel. Het totale vermogen bedraagt 32.000 Wp. De zonnepanelen wekken ongeveer 20 procent op van de energie die het kantoor verbruikt. RNV bespaart hierdoor jaarlijks ruim EUR2.000,- op de energierekening. Door de subsidieregeling SDE+ is de investering in 7 jaar terugverdiend. Installatiebedrijf Cobalt, met vestigingen in Ermelo en Harderwijk, heeft de zonnecentrale geplaatst.

Zelf opwekken van duurzame energie belangrijk

Openingshandeling zonnecentraleLambooij nam de zonnecentrale officieel in gebruik door twee stroomkabels van de zonnecentrale aan elkaar te verbinden. Lambooij vindt het zelf opwekken van duurzame energie belangrijk: "Hiermee dragen we bij aan het terugdringen van de klimaatverandering. Dat heeft alles te maken met rentmeesterschap. Bovendien besparen we op de energierekening en creeert het werkgelegenheid voor lokale bedrijven."

Tevreden met professionele ondersteuning

Innovatiecentrum Groene Economie Noord-Veluwe (IGEV) ondersteunde RNV met het opstellen van de businesscase, de begeleiding van het aanbestedingstraject en het aanvragen van de subsidieregeling SDE+. Lambooij: "We zijn zeer content met de professionele ondersteuning van IGEV. Zij hebben de noodzakelijke kennis en ervaring. Ik hoop dat andere overheidsgebouwen en bedrijfspanden snel ons voorbeeld volgen."