Extra nacht werkzaamheden A27 in Flevoland | Rijkswaterstaat

Extra nacht werkzaamheden A27 in Flevoland

Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 03 maart 2016- Laatste update: 03 maart 2016 16:52 uur

De A27 tussen Stichtse Brug en knooppunt Almere wordt grondig gerenoveerd. Afgelopen nacht vonden werkzaamheden plaats die door de weersomstandigheden van de afgelopen dagen opnieuw moeten worden uitgevoerd. Het verkeer moet vannacht (3 tot en met 4 maart) rekening houden met een afsluiting van 20.00 uur `s avonds tot de volgende morgen 06.00 uur op de A27 vanaf knooppunt 36 (Stichtse Brug) tot knooppunt Almere.

Verkeershinder

In de periode van 3 maart tot en met 8 juni wordt al het verkeer over een rijbaan geleid, twee versmalde rijstroken in de richting van Utrecht en twee richting Almere. Daarmee wordt de doorstroming niet belemmerd en de verkeershinder tijdens de werkzaamheden tot een minimum beperkt. Vanuit oogpunt van veiligheid geldt op de versmalde rijstroken een snelheidsbeperking van 70 km/uur.

Voor de zomer wordt het wegvak voorzien van zeer open asfaltbeton (ZOAB). Tegelijkertijd wordt de rechter rijstrook richting Utrecht, tussen Almere-Haven (36) en Almere-Hout (37), voorzien van een nieuwe laag ZOAB. Dit wegvak van een kilometer wordt door weggebruikers als oncomfortabel ervaren.

Na afronding van alle werkzaamheden is de renovatie van de A27 tussen Stichtse Brug en knooppunt Almere volledig afgerond. Het gehele trace is dan voorzien van een nieuwe flexibele fundering, zodat scheurvorming in de toekomst tot een minimum wordt beperkt.