Museumnacht010 in Museum Boijmans Van Beuningen

In de nacht van zaterdag 5 maart 2016, van 20:00 tot 01:00 uur, openen ruim 30 Rotterdamse musea en culturele instellingen hun deuren tijdens Museumnacht010. In Museum Boijmans Van Beuningen staat Museumnacht010 voornamelijk in het teken van de nieuwe voorjaartentoonstelling `Ugo Rondinone - Vocabulary of Solitude'.

Tijdens Museumnacht010 kunnen bezoekers zich laten onderdompelen in deze wereld vol clowns en regenbogen. Ook kunnen bezoekers deze avond deelnemen aan interactieve colleges, speciaal voor kinderen of juist voor volwassenen, waarbij ze alles komen te weten over de kunstwerken van Ugo Rondinone. De gehele avond zijn er performances op het binnenplein van het museum.

Nieuwe kunstenaars te zien in Project Rotterdam II Op 5 maart zal tevens fase II van Project Rotterdam geopend worden. In een toenemend aantal zalen laat Project Rotterdam publiek kennis maken met de artistieke reikwijdte van kunstenaars en ontwerpers uit Rotterdam. Vanaf 5 maart zijn ook kunstwerken van onder andere David Derksen, Minale Maeda, Studio WM, Pink Pony Express, Koen Taselaar, Weronika Zielinska en Timmy van Zoelen in Museum Boijmans Van Beuningen te zien.

Boijmans collectie

Naast `Ugo Rondinone - Vocabulary of Solitude' kunnen bezoekers ook hun favoriete kunstwerk uit de Boijmans collectie bekijken. Ieder half uur zijn er flitsrondleidingen langs de hoogtepunten van de collectie.

Online tickets

Voor EUR 17,50 euro kan via www.museumnacht010.nl een passe-partout worden gekocht waarmee gratis met speciaal bus- en tramvervoer naar de verschillende locaties in Rotterdam kan worden gereisd.