Michel de Valk wint WakaWaka als vroege inzender Groenste Idee


Publicatiedatum:
dinsdag 08-03-2016
Michiel de Valk is de winnaar van de WakaWaka Power die werd verloot onder de `vroege inzenders' voor het Groenste Idee van Haarlemmermeer 2016. Wethouder John Nederstigt (Duurzaamheid) trok de winnaar uit de inzendingen voor het Groenste Idee tot nu toe. En de wedstrijd loopt nog steeds.
Groene ideeen indienen kan tot 7 april.
De Hoofddorper bedacht een aquaponics vijver waarin op een biologische manier vissen, kikkers of insecten worden gekweekt om zo het ecosysteem van de sloten en vijvers van Haarlemmermeer te herstellen. Kinderen bijvoorbeeld kunnen zo goed zien hoe het ecosysteem werkt. Mogelijk behoort zijn
idee tot een van de vijf beste ideeen die inhoudelijke ondersteuning gaat krijgen bij de uitvoering. Of tot een van de drie beste ideeen die financiele ondersteuning wint. Dat weten we eind juni.


Energiebesparing

Alle inwoners van Haarlemmermeer met een goed en uitvoerbaar idee op het gebied van energiebesparing, duurzaamheid of de circulaire economie kunnen meedoen met het Groenste Idee. Wethouder John Nederstigt:

"De opbrengst tot nu toe laat zien dat er al veel bedacht, ontwikkeld en uitgevoerd wordt. Maar er blijven nog goede ideeen liggen en dat zou jammer zijn. Daarom organiseren we samen met NMCX Centrum voor Duurzaamheid deze derde editie van het Groenste Idee. Doel is om zoveel mogelijk burgers,
ondernemers, organisaties en instellingen te motiveren mee te doen met hun ideeen op het gebied van energiebesparing, duurzaamheid of de circulaire economie. Dus u heeft nog een kleine maand de tijd!"

Meedoen kan via Groensteidee.nl.