Inzameldag plastic verpakkingsafval gewijzigd


Per 1 januari 2016 is in een deel van de kernen de inzameldag voor het plastic verpakkingsafval en drankenkartons gewijzigd. Dat is ook opgenomen in de gemeentelijke afvalkalender 2016, die eind 2015 huis aan huis is verspreid.

Omdat blijkt dat veel verpakkingsafval op straat blijft staan, brengen wij het nieuwe inzamelschema nog eens onder de aandacht.



Wijziging inzameldag die geldt voor het plastic verpakkingsafval:



Inzameldag maandag gewijzigd naar woensdag voor de kernen:

Groede, Retranchement, Terhofstede, Sluis, Sint Anna ter Muiden, Draaibrug, Cadzand en Nieuwvliet. De inzameldag voor het buitengebied is niet gewijzigd.



Inzameldag woensdag gewijzigd naar maandag voor de kernen:

Hoofdplaat, Schoondijke, IJzendijke, Slijkplaat, Nummer Een, Sasput, Breskens. De inzameldag voor het buitengebied is niet gewijzigd.



De plastic zakken dienen aangeboden te worden op dezelfde plaats als de huisvuilcontainers, in tegenstelling tot vorig jaar kan het dus voorkomen dat het plastic verpakkingsafval niet op dezelfde dag als de afvalcontainer wordt opgehaald.



De volledige afvalkalender kunt u raadplegen op de gemeentelijke website www.gemeentesluis.nl. Indien u geen afvalkalender heeft ontvangen en deze alsnog toegestuurd wilt krijgen, kunt u contact opnemen met de gemeente.