Burgernet in de gemeente Heerde - gemeente Heerde


Burgernet is een samenwerking tussen burgers, politie en gemeenten om de veiligheid in de eigen woon- en werkomgeving te bevorderen. De gemeente Heerde doet al enige tijd mee met Burgernet.

Als u zich aanmeldt voor Burgernet dan kunt u daarmee een bijdrage leveren aan de opsporing van verdachte of vermiste personen in uw eigen buurt. U bepaalt zelf of u lid wordt; 3.190 inwoners zijn dat al!

Hoe werkt Burgernet?

Bij een overval, inbraak, vermist persoon, verdachte auto of persoon kan vanuit de politiemeldkamer een Burgernetactie worden opgestart. Via een gesproken bericht of een sms-bericht op uw vaste of mobiele telefoon wordt u gevraagd uit te kijken naar een omschreven persoon of voertuig. Iedereen
die zich aanmeldt krijgt bericht over de actie in zijn of haar postcodegebied. U krijgt ook een bericht over de afloop van een actie.

Aanmelden

Kijk op www.burgernet.nl hoe u zich kunt aanmelden. U vindt daar ook antwoorden op de meest gestelde vragen of de recente opsporingsberichten. Heeft u geen internet, maar u wilt wel lid worden? Neem dan contact op met de gemeente Heerde via het telefoonnummer (0578) 699494.