Henneprooidag Noord-Holland


Henneprooidag Noord-Holland

Laatste update:
08-03-2016 | 10:03

IJmuiden, Hoofddorp, Wijdewormer - De politie heeft maandag een henneprooidag gehouden en in drie woningen in IJmuiden, Wijdewormer en Hoofddorp een hennepkwekerij aangetroffen.

De woningen

In een woning aan de Kromhoutstraat in IJmuiden werd een kweekruimte zonder planten aangetroffen. Wel werd snel duidelijk dat er meerdere oogsten waren geweest. Ook lag er voor twaalf kilo aan droge henneptoppen en was er sprake van diefstal van stroom. Een 51-jarige vrouw uit IJmuiden is
aangehouden en overgebracht naar het politiebureau voor verhoor. Alle materialen ten behoeve van de hennepkwekerij zijn in beslag genomen.





Aan de Tuinweg in Hoofddorp werd verpakkingsmateriaal en voor ruim 60 kilo aan diverse soorten softdrugs aangetroffen. Een 33-jarige man uit Amsterdam is aangehouden.

In Wijderwormer aan de Zuiderweg troffen agenten in een woning een grotendeels ontmantelde kwekerij aan. Ruim 1525 stekken zijn achtergebleven inclusief geknipte moederplanten. Er hadden in totaal ruim 5200 stekken en 285 moederplanten gestaan. Aanhoudingen in deze zaak zijn nog niet verricht.
De politie doet onderzoek.

Regels thuis telen hennep

De politie houdt regelmatig rooidagen in het kader van de handhaving van de Opiumwet. Veel mensen denken dat het kweken van een paar plantjes legaal is, echter niets is minder waar. Ook het houden en/of kweken van een paar plantjes is verboden. Wilt u meer informatie over de regelgeving
omtrent het thuis telen van hennep? Klik dan op onderstaande link;

https://www.politie.nl/themas/hennep-thuis.html#alinea-title-opsporing-en-vervolging