Zaterdag 11 en 12 maart: NLdoet!


Burgemeester en wethouders doen ook mee aan NLdoet.
Sailwise is een van de organisaties waar vrijwilligers zich voor kunnen inzetten.
Sailwise is een van de organisaties waar vrijwilligers zich voor kunnen inzetten.

Op zaterdag 12 maart doen leden van het college van burgemeester en wethouders van Wijdemeren mee aan NLdoet, de grote landelijke vrijwilligersactie op 11 en 12 maart. NLdoet zet vrijwillige inzet in de spotlights en stimuleert iedereen om een dag(deel) de handen uit de mouwen te steken.

Vrijwilligerswerk belangrijk

Betske van Henten: "Vrijwilligers zijn enorm belangrijk voor onze gemeente. Zonder deze mensen zou onze samenleving er heel anders uitzien. Door als gemeentebestuur mee te doen aan NLdoet, vragen we aandacht voor het mooie werk dat vrijwilligers doen. Dat deden we ook al met de campagne
`#VoorElkaar' in februari." Met onder andere posters langs de weg, artikelen, video en sociale media zette de gemeente vrijwilligers in het zonnetje en vroeg aandacht voor de ondersteuning die vrijwilligers aan anderen geven. Burgemeester Smit, wethouders Reijn en Van Henten en
gemeentesecretaris Visser stropen zaterdag 12 maart de mouwen op voor Sailwise in Loosdrecht. Daar zullen zij het eiland Robinson Crusoe vaarklaar maken voor het komende seizoen.

Wilt u ook meehelpen? Dat kan! Er zijn een aantal klussen voor vrijdag 11 en zaterdag 12 maart waar nog vrijwilligers nodig zijn. Op www.nldoet.nl kunt u de klussen bekijken en kunt u zich aanmelden.

dinsdag 8 maart 2016