Meer inzicht in beleving zwerfafval via Burger Interactiepunten


Gepubliceerd op: 08 maart 2016, Laatst bewerkt op: 08 maart 2016

Hoe schoon vinden de inwoners van Rijswijk de openbare ruimte en willen ze zelf meehelpen met het schoonhouden van deze ruimte? Vragen waarop de gemeente graag een antwoord ontvangt zodat nog beter kan worden gewerkt aan een schone openbare ruimte.

Bijzonder participatieproces

De gemeente Rijswijk gaat nu met behulp van Burger Interactiepunten de inwoners verleiden om mee te werken aan het invullen van een vragenlijst over de beleving van zwerfafval in de openbare ruimte. Op acht kenmerkende plaatsen in Rijswijk worden de interactiepunten geplaatst. Zij zijn
herkenbaar aan een grote poster (zie afbeelding). Met behulp van een promoteam worden inwoners gevraagd om op hun eigen smartphone of tablet een vragenlijst in te vullen. De interactiepunten zijn zo gekozen dat op deze locaties free wifi beschikbaar is.

Het doel is om meer inzicht in het bewustzijn en de betrokkenheid bij de bestrijding van zwerfafval te krijgen.

Start campagne

Wethouder Marloes Borsboom en gemeenteraadslid Yvonne Hagenaars vulden als eerste de vragenlijst in (Foto Erwin Dijkgraaf)Wethouder Marloes Borsboom en gemeenteraadslid Yvonne Hagenaars vulden als eerste de vragenlijst in (Foto Erwin Dijkgraaf)

De campagne startte vrijdag 4 maart op het Bogaardplein. Wethouder Marloes Borsboom (participatie) en gemeenteraadslid Yvonne Hagenaars (PvdA) vulden op locatie als eerste de vragenlijst in. De campagne duurt tot en met maandag 28 maart.

Zoals gezegd gebruikt de gemeente de opgehaalde informatie bij het opstellen van een nieuw plan voor de aanpak van zwerfafval in Rijswijk. De onderzoeksresultaten worden in een rapportage verwerkt, die in mei beschikbaar komt.

De Burger Interactiepunten staan vanaf 4 maart op de volgende locaties:

1 Voortgezet Onderwijs locatie Dr. H. Colijnlaan / P.C. Boutenslaan / Piramideplein
2 Voortgezet Onderwijs locatie Van Vredenburchweg / Steenvoordelaan
3 Winkelcentrum In de Bogaard In de Bogaard
4 Winkelcentrum Oud Rijswijk Herenstraat / Willemstraat
5 Winkelcentrum Steenvoorde Dr. H.J. van Mooklaan
6 Kinderboerderij het Akkertje Von Fissenepark
7 Bedrijventerrein Plaspoelpolder Polakweg
8 Bedrijventerrein Plaspoelpolder Generaal Eisenhowerplein

* Deel Meer inzicht in beleving zwerfafval via Burger Interactiepunten op Facebook
* Twitter