De week van Ewa Petiet


Gepubliceerd op: 8 maart 2016
Elke week vertelt een raadslid iets over zijn of haar werk als raadslid. Deze week het woord aan BBA-raadslid Ewa Petiet.

Stadshart

Deze week is het politiek gezien rustig, want het is voorjaarsvakantie in Amstelveen. Voor dit stukje neem ik het begrip 'week' daarom wat ruim en plak er een paar dagen aan vast.

Donderdag 25 februari is de commissie ABM waar naar aanleiding van mondelinge vragen wordt gesproken over de problemen bij V&D en Perry Sport, ketens die gevestigd zijn in ons stadshart. Bij de vorige commissie ABM heb ik al een vraag over dit onderwerp gesteld. Wij maken ons namelijk zorgen
over de problemen bij de grote ketens en de invloed die dat heeft op onze stad. Natuurlijk heeft de gemeente maar beperkt invloed op het winkelbestand, omdat wij nou eenmaal geen eigenaar zijn, maar ik ben van mening dat de gemeente wel kan zorgen voor de juiste gegevens (bijvoorbeeld door het
houden van een onderzoek) en het samenbrengen van partijen (vastgoed eigenaren, detaillisten en consumenten) om het juiste gesprek te faciliteren.
De wethouder heeft aangegeven dat de detailhandel nota en het daaraan gerelateerde economisch beleid in de maak is en in maart 2016 openbaar wordt. Ik ben erg benieuwd naar dit stuk en de oplossingsrichtingen die hier in staan.

Eigenlijk stond er na de commissie nog een bijeenkomst over de ontwikkelingen op ICT gebied gepland, maar omdat de commissie toch langer duurt dan verwacht wordt deze bijeenkomst verplaatst.
Winkelcentrum

Wijkplatform Groenelaan

Dit weekend is het eindelijk na al die regen mooi weer en rommelen we lekker in de zon in de tuin. Ik snoei de druif en we proberen het lekkende dak van de schuur te repareren. Dat wil niet echt lukken dus dat moeten we op een ander moment maar structureler aan proberen te pakken. Verder ga ik
sporten, gezellig met mijn schoonzusjes op pad en zondag komen vrienden bij ons eten.

Schrikkelmaandag 29 februari heb ik een lange werkdag en als ik om 22.00 uur thuiskom doe ik verder niks meer.

Dinsdag 1 maart ga ik naar de bijeenkomst van wijkplatform Groenelaan in de Bolder. Hier staat namelijk de leegstand op de agenda. Het wijkplatform stelt voor een enquete te houden over de wenselijke ontwikkelingen met betrekking tot het winkelcentrum. De enquete zou moeten gaan over de
samenstelling van het winkelbestand, de omgeving van het winkelcentrum, parkeren en de fiets/voetgangersstromen. De wens van het wijkplatform sluit goed aan bij wat wij al eerder 'geroepen' hebben en ik heb een leuk gesprek met de voorzitter en de wijkcoach
Vergadering

House of cards

Vrijdag 4 maart werk ik aan het functieprofiel voor een fractiemedewerker die ons op het gebied van communicatie kan versterken. Versterking op andere gebieden is ook altijd welkom, dus mocht je interesse hebben, hou dan onze website in de gaten.

Het weekend gebruik ik om de fractievergadering van maandag en de raad van woensdag voor te bereiden en is het tijd voor sporten en gezellige dingen met vrienden. Zaterdagavond gaan Michel en ik uit eten in Amsterdam en kijken we (een deel van) het vierde seizoen van de serie 'house of cards'
die vrijdag is uitgekomen. Voor wie het niet kent: een verslavende serie over het witte huis en alles wat daarbij hoort. Een aanrader!
House of cards

Raadsvergadering

Maandag 7 maart hebben we fractievergadering op het raadhuis om de raadsvergadering van woensdag voor te bereiden. Er staan geen agendapunten uit mijn portefeuille op de agenda. Wel zullen we onder andere de woonagenda 2015-2018 bespreken, met de woonvisie als onderdeel daarvan.

Dinsdag 8 maart moet ik mijn blog inleveren bij de griffie. Morgen is de raadsvergadering en is de cyclus van commissie - raad weer rond!
E. Petiet
Ewa Petiet
Raadslid- BBA
E-mail: e.petiet@amstelveen.nl

Delen op:

* facebook
* linkedin
* nujij

Wilt u meer weten?

* Laan Nieuwer-Amstel 1, 1182 JR Amstelveen
* Bel ons op: (020) 540 49 11
* Contactformulier
* gemeente@amstelveen.nl
* Openingstijden per balie
* Routebeschrijving
* Volg Gemeente Amstelveen op Twitter
* Volg Gemeente Amstelveen op Facebook
* Inschrijven voor de nieuwsbrief: nieuwsbrief@amstelveen.nl