08 Jaap de Graeff-lezing

Categorie : lezing

Datum : 8 maart 2016

Tijdstip : 12:30 - 13:30 uur

Lokatie : Burumazaal, Gebouw 3

Gastheer : de afdeling Interne Geneeskunde

Organisator :

Omschrijving

Op dinsdag 8 maart a.s. organiseert de afdeling Interne Geneeskunde van het LUMC de 1e Jaap de Graeff-lezing van 2016. Gasthoogleraar (vanuit de differentiatie Immunohematologie en Bloedtransfusie) is professor Yair Reisner, tot 2015 hoofd van de afdeling Immunologie in the Weizmann Institute of Science, Rehovot (Israel).

"Novel immune regulatory cells for safer haploidentical HSCT and as key players in the metabolic syndrome"

Op dinsdag 8 maart a.s. organiseert de afdeling Interne Geneeskunde van het LUMC de 1e Jaap de Graeff-lezing van 2016.

Gasthoogleraar (vanuit de differentiatie Immunohematologie en Bloedtransfusie) is professor Yair Reisner, tot 2015 hoofd van de afdeling Immunologie in the Weizmann Institute of Science, Rehovot (Israel).

Professor Reisner heeft een vooraanstaande rol gespeeld in de ontwikkeling van stamceltransplantatie, waaronder de introductie van T cel depletie met soybean agglutinin tijdens een fellowship in het Memorial Sloan Kettering Cancer Center (New York) en het mega-dose concept bij haplo-identieke stamceltransplantatie, waardoor deze transplantaties op grote schaal mogelijk zijn geworden. Voor deze ontwikkeling ontving hij een eredoctoraat aan de Universiteit van Perugia, wereldwijd een toonaangevend centrum voor haplo-identieke stamcel transplantatie.