Vrouwen een dag gratis naar het museum

donderdag 3 maart 2016 14:30 Binnenland

Dit is een origineel bericht van Nationaal Militair Museum

Op dinsdag 8 maart is het Internationale Vrouwendag. Die dag biedt het Nationaal Militair Museum (NMM) in Soesterberg alle vrouwen de gelegenheid kennis te maken met de wereld van de krijgsmacht en in het bijzonder de rol van vrouwen binnen de krijgsmacht. Het museum is die dag gratis voor vrouwen.

Solidariteit

Internationale Vrouwendag stond en staat voor het gevoel van solidariteit en strijdbaarheid van vrouwen overal ter wereld. Ook binnen de krijgsmacht speelt dit een belangrijke rol. Er zijn bijna 4.000 vrouwelijke militairen. Directeur Hedwig Saam: "ik nodig alle vrouwen van harte uit kennis te maken met het NMM en de rol van de krijgsmacht voor onze samenleving".

Vrouwen en de krijgsmacht

Speciaal voor Internationale Vrouwendag is er een route door het museum uitgestippeld waarin vrouwen de hoofdrol spelen. In het NMM staat de mens centraal. Er zijn dan ook indrukwekkende, persoonlijke verhalen te beluisteren van vrouwen die zich staande houden in een mannenwereld.

Nationaal Militair Museum

Het Nationaal Militair Museum (NMM) is het museum over de betekenis van de krijgsmacht voor Nederland in het heden, verleden en de toekomst. Het museum belicht deze betekenis aan de hand van verhalen, activiteiten en actuele exposities die je bijblijven. Naast zes themadelen waar met moderne museale presentaties het verhaal van de land- en luchtmacht wordt verteld, is er een enorme presentatieruimte waarin veel imposante collectiestukken zoals vliegtuigen, tanks, pantservoertuigen en helikopters zijn te bezichtigen. Het museum nodigt iedereen uit een kijkje te komen nemen. Kijk voor meer informatie op www.nmm.nl of volg ons via Facebook en Twitter.

*

*

*

*