Quintiq verzorgt volledig geintegreerde supply chainplanning voor Outokumpu

Quintiq verzorgt volledig geintegreerde supply chainplanning voor Outokumpu

8 maart 2016 | `s-Hertogenbosch, Nederland

Quintiq, een bedrijf van Dassault Systemes, wereldwijd marktleider in supply chain-planning en optimalisatie (SCP&O), heeft vandaag bekendgemaakt dat het Outokumpu gaat voorzien van een volledig geintegreerd systeem voor supply chainplanning. Dit in navolging van een geslaagde licentieovereenkomst met het bedrijf. Outokumpu is de wereldleider in roestvrij staal. De duurzame relatie tussen het bedrijf en Quintiq begon met de implementatie van de Quintiq Scheduler in 2008.

In de loop der jaren breidde Outokumpu het gebruik van de planningsoftware van Quintiq uit om daarmee diverse gebieden van de bedrijfsvoering te optimaliseren, van logistiek tot forecasting en demand planning. De software kon goed worden geintegreerd met de bestaande SAP-systemen van het bedrijf, om zo substantiele verbeteringen aan te brengen in verschillende projecten. Een bijzonder geslaagde implementatie was de Quintiq Metal Scheduler in Avesta.

Verdere verbeteringen staan op stapel met een nieuwe implementatie van Quintiq, waarbij workflows in meer dan 40 fabrieken van Outokumpu volledig worden geintegreerd en transparant gemaakt. De software is ontwikkeld om de planning van inkomende en uitgaande logistiek, staalvervaardiging en walserij te optimaliseren. Met de nieuwste implementatie kan Outokumpu de productiviteit en efficientie in een hoger tempo verbeteren en optimaal voldoen aan de vraag van de klant.

"Met deze meest recente samenwerking tussen Outokumpu en Quintiq versterken we een partnerrelatie die al bijna een decennium duurt," aldus Patrik Ekstroem, CIO van Outokumpu. "We blijven onze bedrijfsprocessen verder optimaliseren met Quintiq als vaste solution provider, zowel vanwege de toegankelijkheid van projectleden als het vermogen van de software om complexe en internationale vraagstukken als de onze te optimaliseren."

"Een dergelijke overeenkomst is een bewijs van de klantenservice waarop we erg trots zijn, en de langdurige relatie die we met onze klanten opbouwen," zegt Markus Malinen, Business Unit Director Noord-Europa van Quintiq. "Deze overeenkomst is van belang voor de toekomst van Quintiq als leverancier van geavanceerde oplossingen aan deze industrie. De lessen die we leren van projecten als deze en de jarenlange samenwerking met partners als Outokumpu nemen we mee in de verdere ontwikkeling van onze oplossingen".

Over Outokumpu Outokumpu is wereldleider in roestvast staal. We vervaardigen geavanceerde materialen die efficient, duurzaam en recycleerbaar zijn - zo bouwen we aan een wereld die eeuwig duurt. Roestvast staal is een eeuw geleden uitgevonden en vormt het perfecte materiaal voor duurzame oplossingen in veeleisende toepassingen - van bestek tot bruggen, energievoorzieningen en medische apparatuur: het is 100% recycleerbaar, roestbestendig, onderhoudsvrij, duurzaam en hygienisch. Outokumpu is genoteerd aan de Nasdaq in Helsinki en heeft ruim 12.000 vakmensen in meer dan 30 landen in dienst. Het hoofdkantoor is gevestigd in Espoo, Finland.

www.outokumpu.com

Over Quintiq Elk bedrijf kampt met de nodige vraagstukken als het gaat om supply chain-planning. Sommige van deze vraagstukken zijn omvangrijk. Andere zijn complex. Weer andere lijken een onmogelijke opgave. Quintiq maakt al sinds 1997 werk van deze vraagstukken met behulp van een supply chain-planning & optimalisatie (SCP&O) softwareplatform. Ruim 12.000 gebruikers in meer dan 80 landen vertrouwen momenteel op software van Quintiq om hun personeel, logistiek en productie in te plannen en te optimaliseren. Quintiq maakt deel uit van Dassault Systemes (Euronext Paris: #13065, DSY.PA) en heeft vestigingen wereldwijd en hoofdkantoren in Nederland en de VS.