Kobe Interior Design winnaar 2016 in Woningtextielbranche


Nationale Business Succes Award 2016: iedere zondag op RTL7 om 13:55 uur

ROTTERDAM, 20160308 -- Kobe Interior Design is door het Nationale Business Succes Award Instituut uitgeroepen tot winnaar 2016 in de Woningtextielbranche. Zij heeft zich volgens de Nominatiecommissie ontwikkeld tot een toonaangevende onderneming met een zeer sterke positionering. ‘Kobe Interior Design weet haar enorme knowhow op het gebied van interieurstoffen uitstekend te combineren met een innovatieve aanpak, waardoor zij zeer hoog scoort op klanttevredenheid. Het bedrijf geldt als een van de beste in de branche.’

Kobe Interior Design is al meer dan 40 jaar wereldwijd een van meest succesvolle ontwerpers en leveranciers van interieurstoffen. Het wereldwijde merk van Kobefab International B.V. omvat een uitgebreide collectie gordijn- en meubelstoffen en onderscheidt zich door het vermogen om keer op keer die dessins te ontwerpen waar op dat moment vraag naar is. Alle medewerkers hebben een unieke passie voor stoffen en leggen zich toe op de ontwikkeling van kwalitatieve topproducten die door professionals en eindgebruikers in hoge mate worden gewaardeerd. Kobe is gevestigd in Valkenswaard.

De Nominatiecommissie van het Nationale Business Succes Award Instituut ziet in Kobe Interior Design een stabiele, vooruitstrevende organisatie die naar verwachting in de toekomst nog veel successen gaat behalen. ‘Innovatie is het sleutelwoord bij Kobe Interior Design, want zij is continu doende haar diensten te verbeteren en optimaal af te stemmen op de wensen van de klant. Zo beschikt de onderneming over een state-of-the-art automatisch magazijn met 24-uurs uitlevering, een interactieve webshop met visualisatiemogelijkheden voor het product in een bepaalde omgeving, en klantvriendelijke, op kleur gerubriceerde stalen.’

Eigen handschrift
De jury prijst met name haar creatieve vermogen. Kobe heeft een eigen designafdeling die de stoffen qua patronen en kleurstellingen ontwerpt. De afdeling laat zich adviseren door een eigen trendwatcher die voor Kobe alle beurzen, markten en modeshows in de wereld afloopt om zicht te krijgen op toekomstige trends. Hij geeft zijn bevindingen door aan de designers, die vervolgens de trends in ontwerpen gaan omzetten. ‘Kobe creëert op deze wijze telkens weer een eigen lijn en een eigen handschrift’, stelt Robert Zwaan, hoofd van de dagelijkse Nominatiecommissie. De Kobe-signatuur wordt in Nederland gezien als ‘eigentijds’ en ‘chic’.

Kobe verkoopt alleen aan retailers, niet aan de consument. Daarnaast levert zij projectmatig aan hotels, kantoren, restaurants, instellingen en cruiseschepen. Zo heeft zij interieurstoffen voor uiteenlopende projecten in Nederland en het buitenland geleverd, zoals de Queen Mary, de Amadeus Royal II en het Savoir Hotel in Londen. Kobe opereert in het hogere, duurdere, maar ook duurzame marktsegment. De onderneming heeft eigen verkoopvestigingen in Nederland, België, Duitsland, Engeland en Frankrijk, en distributeurs in Rusland, China en het Midden-Oosten. Haar producten worden in meer dan 50 landen verkocht. Behalve een magazijn, snij- en bewerkingsafdeling heeft Valkenswaard een uitgebreide showroom met 25 stijlkamers.

‘Kobe is een zeer hoogwaardig bedrijf dat een opmerkelijke positie heeft opgebouwd. Absoluut een specialist op het gebied van woningtextiel. Gedrevenheid, passie, innovatievermogen, durf en visie, plus een sterke focus op de klant maken van dit bedrijf een topper. Voor de commissie is duidelijk dat Kobe Interior Design de terechte winnaar van deze branche is!’, aldus de jury.

Meer informatie: www.kobe.eu

Over het Nationale Business Succes Award Instituut
Het Nationale Business Succes Award Instituut nomineert sinds 2011 jaarlijks de beste bedrijven van Nederland in specifieke branches op basis van strenge selectiecriteria. Een Succes Award wordt op basis van onderzoek toegekend aan ondernemingen die excellente resultaten hebben bereikt in hun branche en een lichtend voorbeeld zijn van succesvol ondernemen. De Nationale Business Succes Award is de eerste en de enige jaarlijkse ondernemersprijs van Nederland, met een eigen televisieprogramma en een hoofdprijs van 100.000 euro.

De missie van het Nationale Business Succes Award Instituut is tweeledig: het delen van actuele innovaties en kennis over de succesfactoren van ondernemingen in Nederland via (crossmediale) aandacht, en het versterken van het succes, de merkbekendheid en de company pride van de genomineerde ondernemingen via deze ondernemersprijs en het platform van de Nationale Business Succes Award.

De huidige editie van Nationale Business Succes Award (2016), inclusief het aanverwante tv-programma De Succesfactor, is gestart in januari en wekelijks tot einde 2016 te volgen op RTL 7, zondags om 13:55 uur.