'Ik Pas', doet u mee?


26-02-2016 Hoe lang kunt u zonder alcohol? Ga de uitdaging aan en doe mee aan IkPas!
Actie van alcoholprogramma
`Ik Pas' is een positieve uitdaging om 30 dagen geen alcohol te drinken waaraan iedereen mee kan doen. 30 geen alcohol drinken, fris de lente in, een maandje detoxen. IkPas is een uitdaging voor jezelf, om te kijken wat een maand zonder alcohol met je doet. De actie start op dinsdag 1 maart.

Onbewust drinken

Veel deelnemers van de eerste editie gaven aan dat zij onbewust een patroon hebben aangenomen voor het drinken van alcohol. Het was voor hen vanzelfsprekend dat ze 1 of meer glazen alcohol per dag dronken. Bijvoorbeeld tijdens het eten, voor het slapen gaan, na afloop van congressen, bij de
vrijdagmiddagborrel of voor de buis bij een voetbalwedstrijd.

Minder drinken maakt fitter

Mensen die meededen geven aan dat ze niet alleen minder zijn gaan drinken, ze voelen zich ook fitter en slapen beter. Daarnaast verliezen mensen soms gewicht en de conditie van de lever herstelt. En mensen geven aan dat ze hiermee ook het goede voorbeeld geven aan jongeren.

Hoe kunt u zich aanmelden?

Meld u aan op www.ikpas.nl en geef aan dat u bij IkPas-groep van Noord-Holland Noord `In control of alcohol & drugs' hoort.

Wanneer kunt u beginnen?

De actie start op dinsdag 1 maart en eindigt op 31 maart.

Landelijke actie

Het project `In control of alcohol & drugs' van de gemeenten en de GGD in Noord-Holland Noord sluit aan bij deze landelijke actie.
26-02-2016
Thema Nieuws, Drechternieuws