Rondetafelgesprekken opvang vluchtelingen Crailo


Op dinsdag 15 maart, maandag 21 maart en dinsdag 29 maart houdt de gemeente Hilversum rondetafelgesprekken met inwoners van Hilversum om in gesprek te gaan over de opvang van vluchtelingen op Crailo.

De regiogemeenten in de Gooi- en Vechtstreek, aangevuld met Eemnes en verenigd in het Opvangverbond, hebben vorig jaar uitgesproken dat zij bereid zijn vluchtelingen in de regio op te vangen. De locatie Crailo, waar voorheen al een asielzoekerscentrum gevestigd was, is hiervoor een geschikte
locatie. Sinds oktober 2015 verblijven op Crailo circa 90 asielzoekers.

Het doel van de rondetafelgesprekken is om met elkaar gedachten en ideeen uit te wisselen over de komst van vluchtelingen op het terrein van het voormalige azc Crailo.

Rondetafelgesprek

De gesprekken vinden plaats op:

* dinsdag 15 maart,
* maandag 21 maart en
* dinsdag 29 maart.

Tijden

Er zijn twee gespreksronden per avond: een ronde van 19.00 tot 20.15 uur en een ronde van 20.30 uur tot 21.45 uur.

Aanmelden

U kunt zich voor de rondetafelgesprekken aanmelden door op kantoortijden te bellen naar: 035-692 6400 (regiokantoor Gooi en Vechtstreek). U hoort dan ook waar de rondetafelgesprekken plaatsvinden.

Maximaal 35 inwoners

De aanmeldingen worden gehonoreerd op volgorde van binnenkomst.

Per bijeenkomst kunnen maximaal 35 inwoners aanschuiven.

Legitimatie

Alleen aangemelde inwoners van Hilversum zijn welkom. Uw aanmelding wordt aan de deur gecontroleerd.

U dient zich bij binnenkomst van de avond te legitimeren.

Ook aanwezig

De burgemeester en een wethouder zijn ook aanwezig tijdens de rondetafelgesprekken. Raadsleden, de buurtcooerdinator en de wijkagent zijn ook uitgenodigd. Op deze manier wordt het gesprek vooral gevoerd met en tussen inwoners van Hilversum.