'Schultz past A4 bij Leiden aan'


10 maart 2016, 06:36

Verkeersminister Schultz gaat de A4 bij Leiden aanpassen. Het stuk snelweg levert sinds de verbreding in 2014 meer file op dan voorheen. Binnen een jaar worden er veranderingen doorgevoerd in de belijning, bebording en wegindeling. Dat meldt het AD vandaag.

De A4 bij Leiden was ooit de steevast de nummer een (bij de brug over de Oude Rijn) in de beruchte filelijstjes. Toen Rijkswaterstaat het stuk A4 bij Leiden daarna verdiept aanlegde leken de files even te verdwijnen, maar toen in 2014 de (definitieve) parallelstructuur in gebruik genomen werd
ontstonden er opnieuw problemen. Iets wat de VID bij de oplevering al voorzag.

Ook veel meer ongelukken

Bijkomend probleem is het aantal aanrijdingen op de A4 bij Leiden. Dat steeg in het afgelopen jaar explosief. De VID telde in 2015 bijna 100 aanrijdingen, tegenover 50 in het jaar daarvoor. Het ritsen van drie naar twee rijstroken levert vooral in de spitsuren veel aanrijdingen op .

Aanpassingen

Schultz zegt tegen het AD dat de borden boven, en de markering op de weg worden aangepast. Ook verschuiven de strepen op de hoofdrijbaan richting Den Haag. Zo kunnen bestuurders langer van de derde rijstrook gebruikmaken. Schultz verwacht dat ze dit jaar kan beginnen met de werkzaamheden.
Alleen zal het verschuiven van de strepen op de hoofdrijbaan niet eerder dan in 2017 gereed zijn. Daarvoor is een vergunning nodig.

Foto: (c) VID
Foto: (c) VID