15 zakjes hennep in beslag genomen


15 zakjes hennep in beslag genomen

Laatste update:
10-03-2016 | 09:39

Middelburg - Woensdagavond om ongeveer 20.00 uur hebben agenten bij de controle van een auto op de Walensingel in Middelburg 15 zakjes hennep, twee messen en een busje pepperspray in beslag genomen. Een 25-jarige man uit Breda is aangehouden.

Tijdens hun surveillanceronde besloten de agenten de auto te controleren. Hij werd aan de kant van de weg gezet op de Walensingel in Middelburg. Toen de agenten de papieren van de bestuurder, een 25-jarige man uit Breda, controleerden roken zij de hun welbekende hennepgeur uit de auto komen.
Hierop hebben zij de uitlevering van alle aanwezige drugs gevorderd.



Pepperspray

De man overhandigde de agenten een gripzakje met hennep. Op basis van hun bevoegdheden binnen de Opiumwetgeving hebben de agenten de man gefouilleerd en uit zijn zakken kwamen nog eens veertien gripzakjes met hennep en een mes. Hierop is de man aangehouden en overgebracht naar een politiecel
in Torentijd. Bij een controle van de 24-jarige Middelburgse bijrijdster van de man troffen de agenten nog een mes aan en een busje pepperspray. Alle verboden wapens en drugs zijn in beslag genomen en vernietigd.

De man wordt donderdag verder gehoord over de zaak, de vrouw deed afstand van de goederen. Zij is niet aangehouden. Door de agenten is proces-verbaal opgemaakt.