Geslaagde informatieavond brandpreventie


Gepubliceerd op: 10 maart 2016

Op woensdagavond 9 maart organiseerde de gemeente Steenbergen in samenwerking met de Brandweer Midden- en West-Brabant een informatie over brandpreventie. Dit naar aanleiding van de brand die 26 februari woedde in een kledingwinkel in de Westvoorstraat in Dinteloord.

informatiebijeenkomst brandpreventie start

Brandweer Dinteloord

De avond startte met de teamleider van brandweerpost Dinteloord, Melchior van Slobbe. Hij vertelde over de uitruk op vrijdag 26 februari. Drie minuten na de melding van de bovenbewoners van de kledingzaak (die gelukkig al uit het pand waren, nadat zij gealarmeerd waren door de rookmelder)
rukte de post Dinteloord uit. Zij waren dan ook zo op locatie. Daar aangekomen hebben zij de woning verkend en de brand geblust.

Brandonderzoek

Ad Baselier vervolgde het verhaal met een inhoudelijk gedeelte over het brandonderzoek dat altijd plaats vindt na een brand. De brandweer doet dit om de brand beter te bestuderen en het eigen handelen te evalueren. Een soort van archeologisch onderzoek om de oorzaak en het verloop van de brand
te vinden.

Brandpreventie

Rinus van den Kieboom vervolgde met informatie over brandpreventie, en gevaarlijke situaties. Wist u dat u maar 3 minuten heeft om uw huis te verlaten bij brand? Het is daarom zeker aan te raden voldoende rookmelders op te hangen, dan wordt u op tijd gealarmeerd. informatiebijeenkomst
brandpreventie tijdens

112 bellen

Vanuit het publiek kwamen verschillende vragen. Een interessante was ook zeker, wat wordt er gevraagd als je 112 belt? Op het moment dat je belt wordt er gevraagd welke hulpdienst je nodig hebt, daarna waar je die hulp nodig hebt. Dit is nodig om te bepalen welke brandweerpost opgepiept moet
worden om te hulp te schieten. Na een kort gesprek van nog geen minuut kunnen dan de brandweermannen al uit bed gepiept worden, en zal het brandweervoertuig binnen 6 minuten uitrukken.

Rookmelders

De belangrijkste boodschap van deze avond was zorg dat u op de hoogte bent van brandgevaar, praat erover en zorg voor goede rookmelders zodat u bij een brand op tijd gealarmeerd wordt!

Meer lezen over brandpreventie? Kijk dan eens naar het artikel van de gemeente Steenbergen over de Toolbox Brandveilig Leven en de Home Safety Check.