Winkels Callunaplein vrijgegeven


Alle winkels aan het Callunaplein in Dieren zijn vrijgegeven. Er is geen asbest aangetroffen. Verwachting is dat het parkeerterrein in de loop van dinsdag ook wordt vrijgegeven.

Er kan wel gewoon geparkeerd worden op het terrein naast de Albert Heijn. Met afgezette looppaden wordt aangegeven waar het winkelend publiek mag komen.

Asbestdeeltjes

Omdat zaterdagmiddag asbestdeeltjes zijn gevonden op het Callunaplein, waren uit voorzorg alle winkels gesloten en is het gebied afgezet. Er is onmiddellijk actie ondernomen om zowel de winkelpanden als het openbare gebied schoon te maken. De schoonmaakwerkzaamheden zijn met voorrang gestart
rondom de Albert Heijn en de Coop. Gelukkig is er geen asbest aangetroffen in de winkels.

Werkzaamheden

Bij werkzaamheden aan de luifels is asbest vrijgekomen. Bij de constatering van mogelijke aanwezigheid van asbestdeeltjes in de winkels heeft de Arbeidsinspectie besloten de winkels uit voorzorg te ontruimen. De gemeente heeft vervolgens opdracht gegeven aan professionals het buitengebied
schoon te maken.

Geen gevaar voor de gezondheid

Volgens de Veiligheids- en Gezondheidsdienst Gelderland Midden is er geen gevaar voor de volksgezondheid. Wel wordt altijd geadviseerd het asbest niet op te rapen.

Informatie

De omwonenden en ondernemers hebben zaterdagavond gelijk een brief met informatie ontvangen. Ook hangen er posters bij de ingang. Bekijk de lijst met de meest voorkomende vragen en antwoorden (PDF, 212 kB).