Dagelijks Bestuur OMWB stelt sluitend meerjarenperspectief vast

10.03.2016

Het Dagelijks Bestuur van de Omgevingsdienst Midden- en West-Brabant heeft sluitende concept-begrotingen vastgesteld voor 2016 en 2017. Het dagelijks bestuur heeft, mede op basis van een onafhankelijke second opinion, geoordeeld dat er een re*el financieel perspectief ligt.

Daarmee wordt de OMWB weer financieel gezond. Door bezuinigingen aan de kant van de OMWB en een hogere bijdrage van de deelnemers, komt de begroting weer in evenwicht. Het Dagelijks Bestuur doet tevens een procesvoorstel aan de deelnemers van de OMWB, voor de afrekening van eerdere financiele tekorten. 14 maart stuurt de OMWB de concept-begroting 2016 naar de toezichthouder, het Ministerie van Binnenlandse Zaken.

De concept-begrotingen 2016 en 2017 worden 14 maart tevens voor zienswijzen naar de raden en staten van de deelnemende gemeenten verzonden. Deze procedure duurt maximaal 10 weken. Op 23 maart worden de begrotingen aan de leden van het Algemeen Bestuur toegelicht, waarna ze op 13 juli inhoudelijk worden behandeld. De zienswijzen van de raden en de staten vormen onderdeel van deze behandeling.

Huis op Orde

De uitgangspunten die ten grondslag liggen aan het financieel meerjaren perspectief, komen voort uit actieplan Huis op Orde. Dit actieplan, dat op 23 september 2015 unaniem is aangenomen door het Algemeen Bestuur, bevat een set aan maatregelen die de OMWB voor eind 2017 weer gezond moeten maken. Maatregelen die betrekking hebben op het verbeteren van het fundament van de organisatie. Het sluitend meerjarenperspectief, is daarin een grote stap.