Uitreiking Prinses Margriet Prijs

Nieuwsbericht | 15-03-2016 | 19:00

Minister Koenders (Buitenlandse Zaken) was vanavond gastspreker bij de uitreiking van de internationale Prinses Margriet Prijs voor Cultuur aan de theatergroep Kretakoer (Hongarije) en het digitaal burgerplatform Medialab-Prado (Spanje).

Koenders benadrukte er het belang van culturele samenwerking om te inspireren en te verbinden. De prijs werd in Amsterdam uitgereikt vanwege het Nederlandse voorzitterschap van de Raad van de Europese Unie.

Voortrekkers

Beide laureaten zijn volgens de Europese Culturele Stichting voortrekkers op hun vakgebied en zetten cultuur in om mensen bij elkaar te brengen. Door hun creatieve lesmethodes vanuit theater en media stimuleren zij mensen om zich bewust te worden van hun sociale omgeving en om hun omstandigheden te veranderen. Teatergroep Kretakoer, onder leiding van theatermaker Arpad Schilling, gebruikt dramaturgie als middel om verschillende invalshoeken te brengen in een maatschappelijk debat. Medialab-Prado is een digitaal burgerplatform en fysieke werkruimte waar mensen met verschillende talenten bijeenkomen.