Callunaplein helemaal vrijgegeven


Het Callunaplein en alle winkels zijn dinsdagmiddag om 15.00 uur vrijgegeven. Er is geen asbest aangetroffen.

Werkzaamheden

Maandag heeft overleg plaatsgevonden met de Omgevingsdienst Regio Arnhem (ODRA). Dit is de uitvoeringsorganisatie voor meerdere taken op het gebied van vergunningverlening, toezicht en handhaving voor gemeenten in de regio en Provincie Gelderland.
De eigenaar van de panden heeft in een asbestmelding aangegeven dat er eind maart gestart wordt met werkzaamheden aan de luifels. Deze melding is, zoals gebruikelijk, door de ons doorgestuurd naar de ODRA. De ODRA houdt namelijk toezicht bij asbestwerkzaamheden.
Momenteel wordt uitgezocht waarom en door wie er al eerder handelingen zijn verricht aan de luifels. Wij gaan nog deze week in gesprek met Urban Interest, de eigenaar van de meeste panden en met de ondernemersvereniging BIZ centrum Dieren over de situatie.

Asbestdeeltjes

Omdat zaterdagmiddag asbestdeeltjes zijn gevonden op het Callunaplein, waren uit voorzorg alle winkels gesloten en is het gebied afgezet. Er is onmiddellijk actie ondernomen om zowel de winkelpanden als het openbare gebied schoon te maken. De schoonmaakwerkzaamheden zijn met voorrang gestart
rondom de Albert Heijn en de Coop. Gelukkig is er geen asbest aangetroffen in de winkels.

Geen gevaar voor de gezondheid

Volgens de Veiligheids- en Gezondheidsdienst Gelderland Midden is er geen gevaar voor de volksgezondheid.

Informatie

De omwonenden en ondernemers hebben zaterdagavond gelijk een brief met informatie ontvangen. Ook hangen er posters bij de ingang. Bekijk de lijst met de meest voorkomende vragen en antwoorden (PDF, 212 kB).