CDA Dag van de Afdeling

Door Anne Zandberg

19 maart zal nooit meer hetzelfde zijn." Zo startte campagneleider Hans Janssens de landelijke Dag van de Afdeling van het CDA vanochtend. Zo'n 300 lokale en provinciale politici en afdelingsbestuurders verzamelden zich in Ede voor een dag vol workshops en netwerken. Doel van de dag was CDA'ers voorzien van een nieuwe dosis informatie en ideeen om aan de slag te gaan met de komende verkiezingen van 2017 en 2018.

Kennismaken en kennisdelen stond centraal. In 17 verschillende workshops werden tips en tricks besproken op het gebied van afdelingsbestuur, ICT, ledenwerving en campagnevoeren. De workshops waren interactief van aard: leren van elkaar en het uitwisselen van ervaring stond centraal. Ook was er ruimte voor informele gesprekken: tijdens de lunch werden vele geanimeerde gesprekken gevoerd.

Veel aanwezigen zijn positief over de Dag van de Afdeling. Belinda Elferink en Jolanda Wouter blikken terug op de dag. "Wij zijn halverwege de dag aangesloten, tijdens de speech van Buma. Erg sterk! Ook de workshops waren zinvol. De training over social media was lekker praktisch, daar kan ik gelijk mee aan de slag.".

Het CDA is klaar voor de komende verkiezingen! Enthousiasme, goede ideeen en veel motivatie: de vrijwilligers van het CDA gaan keihard aan de slag om mooie resultaten te boeken. Kijk hier voor een sfeerimpressie.