Concert door Trio Cortado in JBZ kapel

woensdag 9 maart 2016

Op zondag 20 maart 2016 vindt om 15.00 uur in de kapel van het Jeroen Bosch Ziekenhuis het concert `Meesterwerken in een nieuw arrangement' plaats. Muziekgezelschap Trio Cortado verzorgt dit concert. Trio Cortado bestaat uit drie blazers: Arthur Klaassens (althobo), Hanna de Witte (dwarsfluit) en Jasper Grijpink (basklarinet). De musici hebben bestaande muziekstukken van bekende componisten zoals o.a. Bach, Mozart, Beethoven en Tsjaikovski, zelf bewerkt. Geinteresseerden zijn van harte welkom om aanwezig te zijn, de toegang is gratis. Aanmelden kan via www.jbz.nl/concerten.

De samenstelling van het muziekensemble Trio Cortado van dwarsfluit, althobo en basklarinet is niet gebruikelijk. Deze unieke bezetting betekent dat geen enkel muziekstuk voor deze combinatie van instrumenten is geschreven. De musici hebben daarom bestaande muziekstukken van bekende componisten zelf bewerkt. De musici lichten tijdens dit concert de muziekstukken toe die zij gaan spelen. Zij vinden het prettig om door hun uitleg en presentatie contact te hebben met het publiek.

Muziekgezelschap Trion Cortado

De drie blazers kennen elkaar van hun gezamenlijke studietijd aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Het Trio Cortado, opgericht in 2012, met de ongebruikelijke samenstelling van fluit, althobo en basklarinet, viel al snel bij het publiek in de smaak. De unieke bezetting betekent wel dat er geen enkel stuk voor deze combinatie van instrumenten was geschreven. Een oplossing hiervoor is het zelf bewerken van bestaande muziek. Dit geeft het trio de mogelijkheid veel verschillende muziek te spelen. De arrangementen die Trio Cortado speelt zijn allemaal door hen zelf gearrangeerd. Inmiddels heeft Trio Cortado flink aan de weg getimmerd. De musici speelden onder meer in de Kleine Zaal van het Concertgebouw. Een aantal stukken van een concert in de zomer van 2013 is uitgezonden op Radio 4, waar het trio in september 2014 ook live te gast was (bij Opium op 4). In 2013 werd de halve finale bereikt van het Internationale Kamermuziekconcours Almere.

Helende omgeving

Muziek maakt deel uit van de helende omgeving die het Jeroen Bosch Ziekenhuis wil bieden. Talloos zijn de verhalen van mensen, die steun hebben gevonden bij het verwerken van hun ervaringen met behulp van muziek. De concerten in de kapel zijn toegankelijk voor patienten en hun bezoekers, maar ook medewerkers en andere belangstellenden zijn van harte welkom. Onder de noemer `Muziek in de kapel' organiseert de dienst Geestelijke Verzorging samen met de kunstcommissie concerten in de kapel. De kamermuziekconcerten komen tot stand samen met de Stichting Vrienden Kamermuziek 's-Hertogenbosch. De orgelconcerten komen tot stand samen met de Brabantse Orgelfederatie. Voor meer informatie over dit bijzondere concert en aanmelding, kijk op www.jbz.nl/concerten. Er wordt geen entree geheven, maar een vrijwillige bijdrage is welkom. In de kapel is plaats voor 75 bezoekers.

Jeroen Bosch Ziekenhuis

In het Jeroen Bosch Ziekenhuis richten we ons op het bieden van voortreffelijke zorg. Zorg die veilig en gastvrij is en waarin een open dialoog mogelijk is tussen zorgverlener en patient. Zorg die gegeven wordt in een stimulerende omgeving, waarin wij continu streven naar verbetering en kennisoverdracht. Bijvoorbeeld door onderzoek, samenwerking met andere zorgpartners en bedrijven en door het opleiden van jonge medische en andere professionals. Zorg waarbij gewerkt wordt vanuit een kerngedachte: Aandacht maakt 't beter.

Het Jeroen Bosch Ziekenhuis uit 's-Hertogenbosch is een groot STZ-ziekenhuis met ruim 760 bedden en ruim 4000 medewerkers. De 260 medisch specialisten zijn binnen het JBZ georganiseerd in de Bossche Specialisten Cooeperatie (BSC). Het JBZ verzorgt samen met de BSC de medisch-specialistische zorg in de regio 's-Hertogenbosch en Bommelerwaard.

Bijzondere aandachtsgebieden zijn minimaal invasieve (robot)chirurgie en ketenzorg.

Stichting Vrienden Kamermuziek `s-Hertogenbosch

De Stichting Vrienden Kamermuziek 's-Hertogenbosch organiseert jaarlijks een 80-tal lunchconcerten. Een keur van musici en ensembles uit de professionele kamermuziekscene uit binnen- en buitenland geven (bijna) iedere donderdag- en zaterdagmiddag een uitvoering in de Azijnfabriek, Bethaniestraat 4 te 's-Hertogenbosch.