Fast Forward Freight winnaar 2016 in Goederenvervoer en logistiek


Nationale Business Succes Award 2016: iedere zondag op RTL7 om 13:55 uur

Rotterdam, 20160322 -- Fast Forward Freight BV is door het Nationale Business Succes Award Instituut uitgeroepen tot branchewinnaar 2016 in de Goederenvervoer- en logistiekbranche. Zij heeft zich volgens de Nominatiecommissie ontwikkeld tot een toonaangevende onderneming, met een zeer sterke positionering. ‘Fast Forward Freight weet haar grote kennis op het gebied van goederenvervoer en logistiek uitstekend te combineren met een innovatieve aanpak, waardoor zij zeer hoog scoort op klanttevredenheid. Binnen haar werkveld is zij de marktleider.’

Fast Forward Freight BV (1995) is een particuliere Nederlandse onderneming gevestigd op Schiphol. Tevens beschikt men over een kantoor in Rotterdam, drie kantoren in België en drie in Duitsland. Met een internationaal netwerk en meer dan 150 partners, bedient zij meer dan 3.000 klanten wereldwijd. 200 ervaren professionals zorgen ervoor dat de zendingen de juiste eindbestemming bereiken. Fast Forward Freight is de specialist op het gebied van tijd-kritieke zendingen en heeft op dat punt een technologische voorsprong op haar concurrenten. Klanten kennen de onderneming als een betrouwbare, meedenkende partner die breed kan adviseren omtrent alle soorten verzendingsmogelijkheden en de daarmee verband houdende processen en regelgeving.

De Nominatiecommissie van het Nationale Business Succes Award Instituut ziet in Fast Forward Freight BV een stabiele, vooruitstrevende organisatie die naar verwachting in de toekomst nog veel successen gaat behalen. ‘Innovatie is het sleutelwoord bij Fast Forward Freight, want zij is continu bezig haar diensten te verbeteren en zo goed mogelijk af te stemmen op de wensen van de klant. Zo beschikt het bedrijf over een inhouse scanner waarmee de douane op afstand goederen kan scannen: Remote Scanning. Bij luchtvrachtzendingen zorgt dit voor een substantiële tijdwinst en worden kosten voor de klant gereduceerd. Een innovatie die Fast Forward intern heeft geïntroduceerd is de financiële huisarts, een vertrouwelijke helpdesk waar medewerkers terechtkunnen bij allerlei soorten privézaken op financieel gebied. Dit blijkt zeer succesvol te zijn.’ 

Zeer slagvaardige organisatie  

De organisatie is opgedeeld in 47 verschillende entiteiten; kleine slagvaardige businessunits die alle ook een eigen budget hebben en daar ook verantwoordelijk voor zijn. ‘Dat maakt Fast Forward als geheel tot een zeer slagvaardige organisatie’, stelt Robert Zwaan, hoofd van de dagelijkse Nominatiecommissie.

In alle landen waar Fast Forward actief is, werkt men samen met louter lokale leveranciers en partners. Dit stimuleert de lokale economie en draagt bij aan de positieve reputatie van Fast Forward wereldwijd. De onderneming onderscheidt zich verder door haar zeer klantgerichte aanpak. Behalve dat men 24/7 bereikbaar is (en ook werkelijk fysiek bemand), is er ook gekozen voor het systeem van één persoonlijk aanspreekpunt voor elke klant. Dit wordt zeer op prijs gesteld.

‘Gedrevenheid, passie, innovatievermogen, durf en visie, plus een sterke focus op de klant maken van Fast Forward Freight een topper in haar wereld’, aldus de Nominatiecommissie.

Meer informatie: www.fastforwardfreight.com

Over het Nationale Business Succes Award Instituut

Het Nationale Business Succes Award Instituut nomineert sinds 2011 jaarlijks de beste bedrijven van Nederland in specifieke branches op basis van strenge selectiecriteria. Een Succes Award wordt op basis van onderzoek toegekend aan ondernemingen die excellente resultaten hebben bereikt in hun branche en een lichtend voorbeeld zijn van succesvol ondernemen. De Nationale Business Succes Award is de eerste en de enige jaarlijkse ondernemersprijs van Nederland, met een eigen televisieprogramma en een hoofdprijs van 100.000 euro.

De missie van het Nationale Business Succes Award Instituut is tweeledig: het delen van actuele innovaties en kennis over de succesfactoren van ondernemingen in Nederland via (crossmediale) aandacht, en het versterken van het succes, de merkbekendheid en de company pride van de genomineerde ondernemingen via deze ondernemersprijs en het platform van de Nationale Business Succes Award.

De huidige editie van Nationale Business Succes Award (2016), inclusief het aanverwante tv-programma De Succesfactor, is gestart in januari en wekelijks tot einde 2016 te volgen op RTL 7, zondags om 13:55 uur.