Wagenpark gemeente Oldambt vernieuwd


Wagenpark gemeente Oldambt vernieuwd

22 maart 2016
Het sterk verouderde wagenpark van Oldambt is dringend aan vervanging toe. Door de leeftijd van het materiaal zijn de onderhoudskosten hoog en werkt het niet altijd optimaal. Daarom heeft het college besloten het wagenpark te vernieuwen.

De buitendienst heeft inzichtelijk gemaakt welke technische eisen en soorten voertuigen noodzakelijk zijn om hun werk goed uit te voeren. Een belangrijk aspect daarbij is ook de gladheidsbestrijding. Peugeot bleek na diverse gesprekken de beste leverancier voor Oldambt.

Synergon

Voor de aanschaf van de bedrijfsauto's is samengewerkt met Synergon. Hun brancheorganisatie Cedris heeft een Europese aanbesteding doorlopen voor bedrijfsauto's en raamovereenkomsten gesloten met gunstige voorwaarden. Omdat de gemeente met Synergon verbonden is, mag de gemeente daar ook
gebruik van maken.

Het beheer van het wagenpark neemt Synergon ook op zich. Dit houdt in dat Synergon erop toeziet dat de auto's gebruikt worden waar ze voor bedoeld zijn en dat de bestuurders ze netjes gebruiken. Daarnaast zorgen ze ervoor dat de auto's alle onderhoudsbeurten krijgen.

Track en trace

Om als gemeente forse boetes door de Belastingdienst te voorkomen, krijgen de nieuwe auto's een track en trace-systeem. Hiermee is een sluitende rittenadministratie qua zakelijk en privegebruik te waarborgen.

Tags:
persbericht