Wees voorbereid voor referendum op 6 april


Laatste update: 22 maart 2016.

Op 6 april 2016 kunt u stemmen over de associatieovereenkomst tussen de Europese Unie (EU) en Oekraine. Inmiddels ontving u uw stempas in de brievenbus. Wees zuinig op uw stempas.

Zonder stempas kunt u niet stemmen. Wilt u in een andere gemeente stemmen of iemand anders voor u laten stemmen? Dat kan!

Kan ik ook in een andere gemeente stemmen?

Ja, dat kan. Laat uw stempas dan omzetten in een kiezerspas. Vraag voor vrijdag 1 april schriftelijk uw kiezerspas bij ons aan. Wij hebben hiervoor een formulier `Verzoek om een kiezerspas'. Of kom voor dinsdag 5 april 12:00 uur langs bij de balie op ons gemeentekantoor.

Kan iemand anders voor mij stemmen?

Bent u verhinderd op 6 april, vraag dan iemand anders om voor u te stemmen. Dat kan op verschillende manieren:

Iemand machtigen uit de eigen gemeente
Iedereen die ook in onze gemeente woont en zelf een stempas heeft ontvangen, kan voor u stemmen. Vul de achterkant van uw beide stempassen in. Zorg dat u en degene die u machtigt allebei de stempassen ondertekenen. Geef de ingevulde stempassen en (een kopie van) uw identiteitsbewijs mee.

Iemand machtigen uit een andere gemeente
Wilt u iemand machtigen voor u te stemmen die niet in de gemeente Zaltbommel woont? Vraag dan via het formulier `Verzoek om bij volmacht te stemmen' een volmachtbewijs aan. Regel dit uiterlijk 1 april.

Meer informatie
Voor meer informatie kijkt u op pagina referendum 2016.