LIVE: Bereikbaarheid Belgie na aanslagen Brussel


22 maart 2016, 10:55

De gevolgen van de aanslagen in Brussel zijn ook in Nederland duidelijk merkbaar. We houden je hier live op de hoogte qua bereikbaarheid van Belgie.

Vanwege de aanslagen in Brussel is het verstandig vandaag niet af te reizen naar Belgische hoofdstad. Het Vlaams verkeerscentrum raadt aan Brussel te mijden. De stad blijft echter wel (deels) bereikbaar. De files bij Brussel zijn opgelost. De Belgen mijden de Ringweg R0 massaal.

De wegen naar de luchthaven van #Zaventem zijn afgesloten. Op de Brusselse Ring #R0 nu zeer rustig verkeer. pic.twitter.com/aKCkjUbvMD

* Verkeerscentrum (@verkeerscentrum) March 22, 2016

Volgens het Verkeerscentrum zijn alle wegen naar de Brusselse luchthaven afgesloten. Ook zijn delen van de ringweg Brussel dicht. De Belgische autoriteiten hebben inmiddels opgeroepen vandaag binnen te blijven. het lijkt erop dat daar massaal gehoor aan wordt gegeven.

treinverkeer

De NS heeft besloten al het trein verkeer naar Belgie stil te leggen. Alle stations in en rond Brussel zijn afgesloten. Daarmee is het voor de NS niet mogelijk om reizigers te vervoeren van en naar Belgie.

Ook Thalys en Eurostar rijden niet. Treinen die al waren vertrokken richting de grens gaan niet verder. De stoptrein Roosendaal-Antwerpen rijdt tot nader order wel.

Foto: (c) VID
Foto: (c) VID