Cao Zuivelindustrie 2016


Cao Zuivelindustrie 2016

Geplaatst op 22 maart 2016
[IMG]

De Collectieve Arbeidsovereenkomst 2016

Elk jaar verwerken 9800 medewerkers 11.770 miljoen liter melk verdeeld over 20 grote ondernemingen. De grootste vragen voor dit jaar zijn:

* Wat staat ons de komende periode te wachten?
* Hoe staat de Nederlandse Zuivelindustrie ervoor?

Kortom: we hebben je input hard nodig!

Verbinden, inspiratie, perspectief: VIP

Je kunt onze algemene arbeidsvoorwaardennota 2016 hier lezen. De nota behandelt tal van onderwerpen. Het gaat erom een vertaalslag te maken naar de situatie in de Nederlandse Zuivelindustrie. Uiteraard kijken we in deze sector wat daar aan maatwerk gewenst is.

CO-Creatie

Werkgevers en werknemers in de Zuivelindustrie willen vooruit kijken. Over de looptijd van een cao heen. Een overleg, een dialoog waarin de medewerkers rechtstreeks kunt deelnemen. Heb jij daarvoor belangstelling laat het ons weten. Dan kunnen wij je naam doorgeven aan de werkgroep die daarmee
aan de slag gaat.

Uitnodiging

Wij nodigen de leden van harte uit ons te voorzien van ideeen, suggesties en adviezen met betrekking tot wijzigingen/verbeteringen die jij graag in de arbeidsvoorwaarden gerealiseerd zou willen zien.

* Hoe kunnen we je arbeidsvoorwaarden optimaliseren?
* Waar ligt de prioriteit?
* Wat is belangrijk?
* Wat is de ondergrens en tot hoever wil je gaan?
* Waar moet het volgens jou in de aanstaande onderhandelingen over gaan?
* Waar liggen de accenten?
* Wat is heilig?
* Wat is bespreekbaar?
* Ledenwerving



Heel belangrijk

De Unie praat slechts mee over arbeidsvoorwaarden bij de gratie van haar leden. Een achterban van enige omvang is nadrukkelijk gewenst. Valt het draagvlak weg dan vervalt daarmee ook de zetel aan de onderhandelingstafel en dus de mogelijkheid om mee te beslissen. Wij vragen je alert te zijn op
signalen van collega's die nog niet bij De Unie zijn aangesloten. De reden waarom jij ooit lid werd kan nog steeds een reden zijn voor anderen om zich ook aan te sluiten bij De Unie.



Contact

Wij horen graag van je! Alle input is welkom. Je kunt dan een e-mail sturen naar John Kapteijn of je kunt hem bellen op telefoonnummer 06-52522067.

Informatie

Sectoren: Industrie en Handel
Branche: Zuivelindustrie