Start werving voor Vuurdoop en Zomerkampen


Start werving voor Vuurdoop en Zomerkampen 22-3-2016



Folders en posters verzonden

Onlangs zijn naar de parochies en de contactpersonen folders en posters verzonden met betrekking tot de Vuurdoop en de Zomerkampen.
Dit jaar wordt de Vuurdoop, de jaarlijkse manifestatie voor vormelingen van 12 - 14 jaar, gehouden op zaterdag 14 mei 2016. De Vuurdoop wordt georganiseerd om elkaar, de bisschop van Rotterdam en de grotere Kerk te ontmoeten en er een onvergetelijke dag van de te maken. Centraal staat deze dag
het verhaal van Pinksteren. Verder is er veel muziek, vuur en theater. De vormelingen gaan de toren van de kathedraal beklimmen of de donkere gewelven bezoeken. Ook gaan zij in gesprek met mensen die zich op een speciale manier inzetten voor anderen.

En ook dit jaar is er de wedstrijd om de Vuurdooptrofee te winnen. Jongeren kunnen aan het Vuurdooplied een derde couplet toevoegen. Inzendingen zijn mogelijk tot 25 april 2016.
Aanmelding voor de Vuurdoop voor 1 mei 2016.
Klik hier voor de folder

Ook is de inschrijving geopend voor de Zomerkampen die het bisdom Rotterdam jaarlijks organiseert. Het Kinderkamp en het Jongerenkamp vinden plaats van 10 - 16 juli 2016. Het Tienerkamp wordt gehouden van 17- 23 juli 2016. De Zomerkampen vinden plaats op diverse locaties en voor verschillende
leeftijdsgroepen. Het thema is dit jaar `Een tweede kans' waarin de deelnemers aan de slag gaan met het verhaal van Jona. Tijdens de kampen is er veel aandacht voor ontspanning in sport, spel en activiteiten. Ook het geloof krijgt alle aandacht.
Klik hier voor de folder