18 maart Wandelen voor Water: een energieke middag! - Waterschap Val..


Wandelen voor water... dat doen kinderen in Malawi iedere dag. Afgelopen vrijdag maakten Apeldoornse basisschoolleerlingen mee hoe dat is: ze liepen zes kilometer met zes liter water op hun rug. "Pff...best wel zwaar hoor!!", zei de 11-jarige Lieke.

Gastlessen

Voorafgaand aan deze dag kregen alle kinderen van ons waterschap en Rotary 't Loo een gastles over het belang van schoon water en goede sanitie. Ze leerden hoe bijzonder het is om te leven in Nederland, waar elke dag schoon water beschikbaar is. En hoe anders dat is in bijvoorbeeld Malawi.
Schoon water is helemaal niet zo vanzelfsprekend als veel kinderen dachten.

18 maart op pad

Vol met nieuwe kennis en extra motivatie, gingen de kinderen op zoek naar sponsors voor hun wandeltocht op 18 maart. Op het marktplein in Apeldoorn werden alle kinderen om 12.00 uur verwelkomt door mensen van ons waterschap, Rotery 't Loo en natuurlijk: Droppie Water! Droppie was enorm
populair en heeft de kinderen allemaal veel succes gewenst middels een high five, een box of een knuffel. Met bijna vijfhonderd kinderen was dat een behoorlijke drukte! Aan het einde van de loop, schonken de wandelaars hun flessen water leeg in de vijver van het Oranjepark en leverden ze hun
flessen in bij de "plastic soep" kar op het Marktplein.

Prachtig bedrag bij elkaar gelopen

Na de loop, kwam iedereen nog even bij elkaar voor het onthullen van het bij elkaar gelopen geldbedrag. De zeventien klassen van twaalf scholen haalden met deze sponsorloop het overweldigend bedrag van EUR25.348 op! Dit bedrag komt ten goede aan schoonwaterprojecten in Malawi.

RTV Apeldoorn bracht een bezoekje en maakte dit item over Wandelen voor Water:

youtube