MEE op weg: reismaatjes gezocht! - Gemeente Alkmaar (bericht)


22 MAART 2016, ALKMAAR

Samenvatting

Veel kinderen en jongeren met een beperking reizen al van jongs af aan met speciaal vervoer naar school. Dat is niet altijd nodig. Via het project MEE op weg leren mensen met een beperking om met behulp van een maatje zo zelfstandig mogelijk te reizen. MEE & de Wering zoekt vrijwilligers die
kinderen en jongeren die naar het speciaal (basis)onderwijs gaan, leren om zelfstandig te reizen. Reizen kan met de fiets zijn, lopend of met het openbaar vervoer. De gemeente Alkmaar maakt MEE op weg mogelijk. MEE & de Wering voert het project uit.

Wethouder Elly Konijn (D66): "Zelfstandig reizen stimuleert deelname aan de samenleving, bijvoorbeeld om zelf naar vrienden, school en de sportclub te kunnen gaan. Een reismaatje is daarom heel belangrijk voor kinderen en jongeren met een beperking om hen mee op weg te helpen."

Reismaatje
Het reismaatje maakt samen met de deelnemer een plan over hoe de deelnemer de reis kan maken. In dit plan staat ook waar hij of zij op moet letten bij de route en op welke dagen geoefend wordt. Gedurende acht tot tien weken wordt de reis van huis naar school wekelijks een keer geoefend.

Aanmelden
Voor meer informatie of voor het aanmelden als vrijwilliger kan contact opgenomen worden met MEE & de Wering: 088 - 6 522 522 / meeopweg@meenwh.nl. Of bezoek de website www.meenwh.nl/meeopweg.

0 0 0

Relevante links

Favicons?domain=www.meenwh MEE op weg http://www.meenwh.nl/meeopweg http://www.meenwh.nl/meeopweg

Citaten

"Zelfstandig reizen stimuleert deelname aan de samenleving, bijvoorbeeld om zelf naar vrienden, school, de sportclub en het werk te kunnen gaan. Een reismaatje is daarom heel belangrijk voor kinderen en jongeren met een beperking om hen mee op weg te helpen." Wethouder Elly Konijn (D66)

Afbeeldingen

* Download' href='/images/199577' id='image_199577' rel='nofollow image_gallery' title='Reismaatje gezocht - MEE op weg.jpg'>
199577 istock 000009444129 xxxlarge%20alkmaar c05acf medium 1458662309

Contactpersonen

* Default avatar2

Perstelefoon:

(072) 548 95 55