Informatiebijeenkomst renovatie Velsertunnel: 22 maart en 29 maart

Informatiebijeenkomst renovatie Velsertunnel: 22 maart en 29 maart

Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 10 maart 2016- Laatste update: 10 maart 2016 15:14 uur

Dinsdag 22 maart is er een informatiebijeenkomst over de renovatie van de Velsertunnel in het gemeentehuis van Velsen. Dinsdag 29 maart is er zo'n zelfde bijeenkomst in het stadhuis van Beverwijk. U bent van harte welkom tussen 17.00 en 20.00 uur.

Op deze bijeenkomsten kunt u filmmateriaal en een 3d-tafel met de omleidingsroutes bekijken en al uw vragen kwijt over de sluiting van de tunnel en de bereikbaarheid van gemeente Velsen. Medewerkers van Rijkswaterstaat (Velsertunnel), provincie Noord-Holland (N197/Velsertraverse), Connexxion (bus 73 en 74) en van IJmond Bereikbaar en de gemeente staan voor u klaar.

Praktische zaken

De inloopbijeenkomst op dinsdag 22 maart vindt plaats bij gemeente Velsen, Dudokplein 1 in IJmuiden. Op dinsdag 29 maart is de inloopbijeenkomst bij gemeente Beverwijk: Stationsplein 48 in Beverwijk. Inloop is tussen 17.00 uur en 20.00 uur. Aanmelden is niet nodig.

Renovatie Velsertunnel

De Velsertunnel tussen IJmuiden en Beverwijk is bijna 60 jaar oud en toe aan groot onderhoud. Daarom voert Rijkswaterstaat vanaf 15 april 2016 een grootscheepse renovatie uit. De tunnel gaat dan negen maanden helemaal dicht. Rijkswaterstaat vergroot de doorrijhoogte, bouwt nieuwe vluchtwegen en vervangt alle installaties (zoals het brandmeldsysteem en de ventilatie). Om te zorgen dat de tunnel tot aan de renovatie veilig blijft, voert Rijkswaterstaat regelmatig extra inspecties en onderhoud uit. Na de werkzaamheden voldoet de Velsertunnel, ruimschoots voor de wettelijke deadline 2019, aan de nieuwe Tunnelwet.

Meer informatie

Op de projectpagina A22: renovatie Velsertunnel vindt u meer informatie. Heeft u vragen over hoe u tijdens de tunnelsluiting kunt reizen? Via Facebook en Twitter @Velsertunnelrws beantwoorden we die zo goed mogelijk. U kunt ook bellen naar de Landelijke Informatielijn van Rijkswaterstaat: 0800-8002.