Studenten en Leuvenaars zamelen 3000 euro in voor goed doel - KU Leuven

15 MAART 16. 55.000 studenten en 100.000 Leuvenaars die samenleven in een stad, het schept een aparte band. Af en toe steekt frustratie de kop op maar gelukkig is er tussen studenten en bewoners ook veel wederzijdse sympathie. Deze goede verstandhouding werd in december zichtbaar gemaakt tijdens de campagne `Love Leuven'. Op de Leuvense kerstmarkt kropen studenten en Leuvenaars samen op de tandem voor het goede doel. De cheque met daarop het bijeengefietste bedrag wordt op 22 maart overhandigd aan de goede doelen.

Vicerector studentenbeleid Rik Gosselink en schepen van studentenzaken Bieke Verlinden zetten de goede verstandhouding tussen Leuvenaars en studenten graag in de schijnwerpers. Dat doen ze dit jaar voor de tweede keer op rij onder de noemer `Love Leuven'. Tijdens deze editie werden studenten en Leuvenaars aangespoord om samen te bewegen. Door in december samen te fietsen op een tandem op de kerstmarkt, lieten ze niet enkel de lichtjes van een kerstboom branden, het leverde ook centjes op. Per kilometer verdienden de fietsers 2 euro: 1 euro voor het Rune Fonds en 1 euro voor het Healthy Heart Fonds. Heel wat inwoners en studenten kropen enthousiast op de tandem en legden samen 1365,02 km af. Zo werd 2730,04 euro bij elkaar gefietst. De stad en de KU Leuven rondden dit af naar 3000 euro.

Op 22 maart om 17.00 uur wordt in de wandelgangen van het stadhuis het bijeengefietste bedrag overhandigd aan de twee goede doelen. Daarnaast krijgt een van de fietsers een spiksplinternieuwe fiets van Velo overhandigd. Ook de studenten ingenieurswetenschappen van de KU Leuven en vzw Velo, die de tandem ontwikkelden, worden in de bloemetjes gezet.

Programma

* dankwoord door schepen Bieke Verlinden en vicerector Rik Gosselink

* overhandiging cheques aan het Rune fonds en het Healthy Heart Fonds

* uitreiking fiets aan de winnaar wedstrijd kerstmarkt

* aankondiging vervolgcampagne Love Leuven in de wijk

* receptie

Love Leuven in de wijk

De Love Leuvencampagne krijgt nog een vervolg. Van 1 april tot half september vind je de tandems op verschillende plekken in de stad. Studenten en bewoners kunnen daar samen kilometers bij elkaar fietsen. De buurt die het meeste aantal kilometers bereikt, wint een bewegingscoach op maat van de

wijk.

Meer info

* Bieke Verlinden, schepen van sociale zaken, werk en studentenzaken

* Erik Vanderheiden, schepen van communicatie, sport, handel en landbouw

* Rik Gosselink, vicerector studentenbeleid

* Gebiedsgerichte werking stad Leuven