Brussel, geen stad voor studenten?

17 MAART 16. Hoe leefbaar is Schaarbeek en bij uitbreiding Brussel voor een universitaire campus? De recente gebeurtenissen en bijhorende beeldvorming in de media doen twijfels rijzen. De Faculteit Architectuur van de KU Leuven legt zich daar niet bij neer. In een debat met onder andere Guy Vanhengel, Pascal Smet en Steven Vanackere gaat zij op zoek naar manieren om Brussel leefbaar te houden, voor studenten en inwoners.

In hartje Schaarbeek, op enkele straten van het Noordstation, studeren een 450-tal studenten aan de Faculteit Architectuur. Het typische studentenleven vind je er niet: geen koten, geen cafetjes, geen fuifzalen. Op infodagen vragen ouders zich soms af of het wel zo'n goed idee is om hun zoon of dochter in Brussel te laten studeren. Toch heeft de Brusselse campus ook heel wat unieke troeven.

De docenten en studenten van de Brusselse campus van de Faculteit Architectuur zijn ervan overtuigd dat zij wel degelijk een plaats hebben in Schaarbeek. Met opleidingen in domeinen als stedenbouw heeft de faculteit bovendien een unieke kijk op (groot)stedelijke thema's en kan ze originele oplossingen aanreiken. Het wordt de studenten en docenten echter niet makkelijk gemaakt; de omgeving waarin ze studeren en werken lijkt in weinig op hun ideaalbeeld van een stad.

Komende dinsdag organiseert de Faculteit Architectuur een debat met belangrijke Brusselse stakeholders. Onder anderen Guy Vanhengel, Pascal Smet en Steven Vanackere gaan in debat over de leefbaarheid van de stad en de unieke mogelijkheden die de Europese hoofdstad te bieden heeft. Het debat wordt gemodereerd door Koen Vidal, chef buitenland bij De Morgen. Het volledige programma vindt u hier: http://arch.kuleuven.be/Nieuws/bnydebat.

U bent van harte welkom op dit debat. Graag een seintje aan Liesbeth De Bruyn (liesbeth.debruyn@kuleuven.be).

Praktisch:

22 maart 2016, 18u

Campus Sint-Lucas Brussel

Paleizenstraat 65-67, Schaarbeek