Aline Arends benoemd tot manager implementatie Marktvisie | Rijkswaterstaat

Rijkswaterstaat heeft Aline Arends (43) benoemd tot manager implementatie Marktvisie. Ze is verantwoordelijk voor de implementatie van de Marktvisie bij Rijkswaterstaat. Ook treedt ze op als eerste contactpersoon voor marktpartijen.

De Marktvisie heeft als doel Rijkswaterstaat en al zijn partners uit het bedrijfsleven gereed te maken voor de toekomst. Door goede samenwerking en gezonde verhoudingen moet (financiele) ruimte ontstaan voor slimme oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. De Marktvisie is een gezamenlijk initiatief van opdrachtgevers als Rijkswaterstaat, brancheverenigingen en de markt.

De Marktvisie is een eerste belangrijke stap. In de komende periode maken de organisaties die zich aan de Marktvisie verbinden, een eigen strategische doorvertaling van de visie en kiezen daar hun acties bij.

Arends: 'Ik kijk erg uit naar de uitdaging om de Marktvisie samen met de markt in de praktijk toe te passen. De urgentie achter de Marktvisie is groot. Publieke opdrachtgevers en het bedrijfsleven staan voor steeds complexere opgaven door maatschappelijke ontwikkelingen als technologische innovatie, het toenemend belang van duurzaamheid, de wens om banen te behouden en creeren, en door de mondige burger. Goede samenwerking is cruciaal om deze uitdagingen aan te gaan.'

Aline Arends werkte hiervoor als portfoliomanager Zee en Delta. Ook heeft ze als afdelingshoofd baggeren en bergingswerkzaamheden gewerkt en heeft ze diverse functies bekleed bij het ministerie van Infrastructuur en Milieu.