Schoonmaakaanbod voor Mantelzorgers


Schoonmaakaanbod voor Mantelzorgers

Pagina opties

*
Druk op de print knop van uw browser om af te drukken.
* Deze pagina doorsturen
* Facebook
* Twitter

woensdag, 23 maart 2016

Bent u Mantelzorger en woonachtig in Nieuwegein? Dan kunt u in 2016 eenmalig geholpen worden om uw woning schoon te laten maken. U kunt hier dan maximaal 18 uur huishoudelijke hulp hier voor aanvragen. Dit aanbod is voor maximaal 2000 mantelzorgers.

Hoe vraagt u dit aan?

Op de website van het Steunpunt Mantelzorg kunt u hiervoor een aanvraagformulier vinden. Dit vult u in. Daarnaast geeft u aan bij welke zorgaanbieder u deze hulp wilt hebben. De volgende zorgaanbieders werken mee:

* Privazorg
* T-zorg
* Vierstroom Hulp Thuis
* Thuiszorg Inholland
* Stichting CuramZorg
* Geranos

Het Steunpunt Mantelzorg meldt u aan bij de zorgaanbieder van uw keus. Wanneer u bent aangemeld dan neemt de zorgaanbieder contact met u op om verdere afspraken te maken hoe u de hulp wilt ontvangen.

Eigen bijdrage

Voor deze huishoudelijke hulp betaalt u een eigen bijdrage van EUR 5,-- per uur. Bij een totaal van 18 uur huishoudelijke hulp betaalt u dus totaal aan eigen bijdrage een bedrag van EUR 90,--. U betaalt de eigen bijdrage direct aan uw zorgaanbieder. De overige kosten worden door de gemeente
Nieuwegein rechtstreeks betaald aan de zorgaanbieders.

De gemeente vindt het werk van mantelzorgers belangrijk en waardeert hun dagelijkse inzet zeer. Om hen te ondersteunen maakt zij beleid dat uitgevoerd wordt door diverse partners in Nieuwegein. De ondersteuning is gericht op waardering van de mantelzorger, mogelijkheden voor mantelzorgers om
hen te ontlasten, ontmoeting, kennisdeling met lotgenoten en trainingen. Meer informatie over het gemeentelijk beleid vindt u op deze site: www.nieuwegein.nl/mantelzorg.