Klankbankjes


De gemeente Hilversum plaatst samen met het Dudok Architectuur Centrum en het Metropole Orkest zeven klankbankjes in de stad.

Klankbankje van boomstammenKlankbankjes zijn banken gemaakt van boomstammen, ontworpen door Piet Hein Eek. Een voorbijganger kan zijn of haar koptelefoon inpluggen en hoort dan muziek of tekst die is uitgekozen bij het uitzicht. De klankbankjes worden geplaatst bij zeven monumenten of
locaties, die een belangrijke relatie hebben met Dudok. De klankbankjes kosten EUR10.500,-. Het eerste bankje zal voor de zomer een plek krijgen. De zeven klankbankjes geven voorbijgangers verrassende en interessante informatie over Dudok, gecombineerd met muziek van het Metropole Orkest.

Tournee

In 2013 had heet Metropole Orkest een tournee door 10 steden in Nederland met de film `De Nieuwe Wildernis'. Als PR stunt werd er in de tien steden in een lokaal park een klankbankje geplaatst. Op deze manier kwamen de voorstellingen van het Metropole Orkest in het nieuws. Wethouder Wimar
Jaeger van Cultuur: `We zijn heel blij dat samenwerking met Metropole en de Mediastad nu ook in Hilversum zichtbaar wordt'.