Geynwijs informeert inwoners over faillissement TSN Thuiszorg


Geynwijs informeert inwoners over faillissement TSN Thuiszorg

Pagina opties

*
Druk op de print knop van uw browser om af te drukken.
* Deze pagina doorsturen
* Facebook
* Twitter

woensdag, 23 maart 2016

De rechtbank Overijssel, locatie Almelo, heeft donderdag 17 maart het faillissement uitgesproken van TSN Thuiszorg. Dit bericht is via een persbericht aangekondigd. Geynwijs neemt met de inwoners die gebruik maakten van de zorg van TSN Thuiszorg contact op om de consequenties hiervan te
bespreken.

Wat betekent dat in Nieuwegein?

In Nieuwegein treft het faillissement TSN Thuiszorg tien inwoners. Zij houden hun zorg tot 25 april 2016. Het is belangrijk dat diegenen die gebruik maken van huishoudelijke hulp deze kunnen behouden. Dit kan wanneer de huidige huishoudelijke hulp in dienst treedt bij een van de aanbieders die
Nieuwegein gecontracteerd heeft. Dit zijn Buurtzorg, Curamzorg, Geranos, Privazorg, Thuiszorginholland, T-Zorg, Vierstroom en Zorgspectrum. De inwoners kiezen hun aanbieder. Dat kan samen met de huishoudelijke hulp. Als de keuze is gemaakt, levert deze vanaf 25 april de huishoudelijke hulp.
TSN Thuiszorg heeft haar huishoudelijke hulpen geinformeerd over de situatie en de mogelijkheden.

TSN Thuiszorg verkeerde al sinds 30 november 2015 in een staat van surseance van betaling. Dit raakt circa 10.000 medewerkers die huishoudelijke hulp aan ruim 40.000 clienten leveren.

De Verpleging en Verzorging en de Woonzorgcentra van TSN vielen buiten de surseance en worden ook niet geraakt door dit faillissement. De financiering van deze activiteiten komt niet vanuit de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo).