Jongeman na aanrijding aangehouden


Jongeman na aanrijding aangehouden

Laatste update:
23-03-2016 | 11:46

Roosendaal - Dinsdagavond is in de Valkenburgstraat een jongeman aangehouden nadat hij eerst was gevlucht nadat hij een aanrijding had veroorzaakt.

Agenten zagen rond 22.15 uur op de Antwerpseweg een personenauto zonder verlichting rijden. Ze wilden de bestuurder controleren, maar die reed met hoge snelheid weg via de Boulevard richting de Valkenburgstraat. De bestuurder negeerde het stopteken van de politie.

Aanhouding

Plotseling reed de bestuurder tegen een geparkeerde personenauto, welke hierdoor tegen een andere auto reed. De bestuurder vluchtte vervolgens weg en rende een woning in. In de auto bleven twee inzittenden en een hond verschrikt achter. Even later kwam een jongeman uit de woning gelopen. Hij
ontkende de bestuurder te zijn geweest, maar uit onderzoek bleek dat wel het geval te zijn. Hij werd aangehouden. Het gaat om een 18-jarige inwoner uit Roosendaal. Hij werd voor verder onderzoek naar het politiecellencomplex Mijkenbroek in Breda gebracht, waar hij werd ingesloten.

Verklaringen

De auto bleek eigendom van iemand anders. Een bergingsbedrijf takelde de auto, die door de jongeman was bestuurd, weg. Van de eigenaren van de geparkeerde auto`s wordt door de politie een verklaring opgenomen. Woensdagmorgen is van de Roosendaler een verklaring opgenomen. Tegen hem wordt
proces-verbaal opgemaakt.