Raadsleden bezoeken Sterrenschool De Ruimte


23 maart 2016

Raadsleden bezoeken Sterrenschool De Ruimte

Op 28 januari 2016 hebben een aantal raadsleden een bezoek gebracht aan Sterrenschool De Ruimte. De vorming van de Sterrenscholen en Kindcentra in Almere is altijd een belangrijk onderwerp voor de gemeenteraad. Al in 2012 heeft besluitvorming plaatsgevonden over Sterrenschool De Ruimte. Sinds
april 2015 is het gebouw van Sterrenschool De Ruimte in gebruik genomen door het schoolbestuur Prisma, kinderopvangorganisatie Partou en welzijnsorganisatie De Schoor, die gezamenlijk het Kindcentrum inhoud en vorm geven.

Tijdens het bezoek hebben de raadsleden zich een beeld kunnen vormen van het reilen en zeilen van de Sterrenschool vanuit het perspectief van de kinderen, de ouders en de partners in het gebouw. De raadsleden zijn rondgeleid en hebben het gebouw gezien.

In de Sterrenschool is de doorgaande lijn tussen opvang en onderwijs van groot belang. De raadsleden hebben zich ook daarover op de hoogte kunnen stellen. Tot slot is ook ENTZA, het Expertisenetwerk Nul Tot Zes jaar Almere aan de aanwezige raadsleden gepresenteerd.