Jim van Bergen Junior Stadsdichter


23 maart 2016
Jim van Bergen

Jim van Bergen is op 22 maart benoemd tot Junior Stadsdichter. Dat is hij een jaar lang. Jim gaat gedichten schrijven bij belangrijke gebeurtenissen.

Ook treedt hij 4 of 5 keer per jaar op bij evenementen in de stad. Het fenomeen stadsdichter is niet nieuw in Tilburg. De stad benoemd sinds 2003 een volwassen dichter. 8 scholen voor voortgezet onderwijs hebben samen met onder andere de Bibliotheek Midden-Brabant en bureau Cultuur in School
Tilburg (CiST) gezocht naar een geschikte kandidaat. De gemeente trok 6.500 euro aan subsidie uit om dit initiatief voor de komende 2 jaar mogelijk te maken.

Podium in de stad

De Junior Stadsdichter krijgt een jaar lang een podium in de stad en de kans zijn of haar talent verder te ontwikkelen en jongeren te inspireren en enthousiasmeren voor taalkunst. Naast de optredens vertelt de dichter in zijn gedichten over de betekenis van de stad Tilburg voor jongeren. Het
eerste optreden van Jim van Bergen is op Tilburg Got Talent op woensdag 1 juni in Poppodium 013.

Van harte

Wethouder Marcelle Hendrickx: ''Wij steunen dit initiatief van harte. Het kunnen werken, creeren en reageren met taal is voor onze jongeren ontzettend belangrijk. Dat de Junior Stadsdichter dit doet in de vorm van poezie is bijzonder en zorgt voor het verleggen van grenzen. Maar ook omgekeerd.
Ik verheug me al op het poetisch commentaar op de gebeurtenissen in Tilburg.''